iz iskustva

Stjuardesa otkrila savjete za prtljagu: Ove tri stvari mogle bi vam olakšati iduće putovanje

Shutterstock
23.09.2024.
u 15:30

U videu na TikToku stjuardesa American Airlinesa otkrila je kako vi vaš kofer trebao izgledati

Kada se pakirate za let, torba bi trebala biti jednako važna kao i njezin sadržaj, smatra stjuardesa American Airlinesa Megan Homme. U videu na TikTok-u, koji je postao viralan, detaljno je opisala kako odabrati savršen kofer da bi sve vaše stvari ostale sigurne i zaštićene u prtljažnom prostoru tijekom putovanja avionom, piše New York Post.

Njezin prvi savjet je da izbjegavajte mekane torbe. U videu, Homme je objasnila da bi sve torbe trebale biti "s tvrdim stranama ili vodootporne" da bi bile zaštićene od potencijalnih izlijevanja uzrokovanih curenjem drugih torbi tijekom leta. "Nikada ne znate što će biti u tuđoj torbi ili što će biti ispod aviona i što bi moglo iscuriti na vašu torbu", upozorila je.

@meganhomme 3 years working for airlines + nearly 300 flights later #traveltips #travelhack #luggage #traveltiktok #airlinetiktok ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi

Rukovatelji prtljagom tvrde da je curenje tekućina veliki problem u zraku. "Molim vas, nemojte pakirati hranu ili piće u svoju torbu. Oni trunu, razbijaju se, cure, otvaraju. Smrde, posebno alkohol. Onda cijeli dan smrdim nakon što podignem torbu čiji je sadržaj procurio na mene. Isto vrijedi za kolonjsku vodu i parfem. Molim vas, dobro ih zamotajte da se ne slome!", napisao je anonimni rukovatelj prtljagom na Redditu. 

Odabir prave boje također je bitan, prema Hommeu, koja je pozvala putnike da se odluče za kovčege tamnijih nijansi, da bi lakše prikrili sve ogrebotine koje bi mogle dobiti tijekom putovanja. "Ako vaša torba padne ispod aviona, vrlo brzo će se izlizati. Naučila sam to na teži način", izjavila je Homme.

VEZANI ČLANCI:

Također je savjetovala nabavku kofera na četiri kotača jer je dvokotače teško vući kroz zračnu luku nakon nekog vremena. Treba spomenuti i da rukovatelji prtljagom lako stavljaju kovčege s četiri kotača u prtljažni prostor, čime se štite vaše stvari, dok će torbe bez kotača vjerojatnije baciti unutra.

Na kraju, Homme je predložila da uvijek kupujete "proširivu" prtljagu. "Nikad ne znate što ćete uzeti na putovanju i htjeti staviti u kofer na povratku kući", zaključila je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije