VJEČNA DILEMA

Što jesti na poslu? Imamo 7 ideja za zdrave gablece koji se brzinski spremaju dan ranije!

shutterstock
09.08.2024.
u 08:00

Pomisao na kuhanje obroka dan ranije nikome nije privlačna, no neka se jela mogu spremiti za svega 15-ak minuta

Što pojesti na poslu, a da nije pecivo ili neki sličan, ne baš zdrav proizvod iz pekare, pitanje je koje si mnogi ponavljaju gotovo svakodnevno. Pomisao na kuhanje obroka dan ranije nikome nije privlačna, no neka se jela mogu spremiti za svega 15-ak minuta, i to zdrave inačice koje će vas zasititi, a puno su zdravije od pekarskih proizvoda ili brze hrane, za kakvom često posežemo na radnom mjestu. Evo nekoliko ideja.

Riža s povrćem: Kuhana riža sjajna je baza za brzinske recepte koji su odličan izbor za obrok koji se kod nas tradicionalno naziva – gablec. Skuhajte šalicu riže, a kad se ohladi, pomiješajte je sa svojim omiljenim povrćem – manjom glavicom luka, nekoliko žlica kukuruza i graška iz limenke, svježom rajčicom i paprikom. Ako u salatu stavljate rajčicu, začine ponesite sa sobom na posao i začinite salatu prije nego što počnete jesti jer će rajčica, ako je prerano posolite, previše omekšati.

VEZANI ČLANCI:

Puding od chie i zobenih pahuljica: U posudu koju možete ponijeti na posao, a to može biti i najobičnija staklenka za zimnicu, stavite pet žlica sitnih zobenih pahuljica, dvije žlice chia sjemenki, žlicu grožđica, malo čokoladnih mrvica i pola žlice meda te zalijte s 2 dcl biljnog mlijeka. Sjemenke i pahuljice će preko noći nabubriti i pretvoriti se u najzdraviji puding koji možete zamisliti. Prije konzumacije, u puding možete nasjeckati i pola banane ili dodati neko drugo voće.

Salata s piletinom: Na tavi brzinski ispecite narezana pileća prsa te skuhajte 150 grama tjestenine. Pustite i jedno drugo da se ohladi. Stavite u posudu koju ćete nositi na posao, ubacite unutra i nekoliko žlica graška iz konzerve, na sitno narezane kisele krastavčića te 1 dcl kiselog vrhnja. Dodajte malo soli i papra i dobro promiješajte.

GALERIJA Ako želite zdravo srce, ovo su namirnice koje morate uvrstiti u svoju prehranu već danas

1/8

Tuna s jajima i rotkvicom: Dvije konzerve tune iz salamure pomiješajte s dva tvrdo kuhana i sitno nasjeckana jaja. Dodajte jedan narezani mladi luk, dvije rotkvice i jedan krastavac te čašicu grčkog jogurta. Posipajte s malo češnjaka u prahu, dodajte soli i papra i sve dobro promiješajte.

Tortilja s povrćem i dimljenim tofuom: Prepržite na ulju komadiće dimljenog tofua, a kad se ohlade pomiješajte ih sa svježom rajčicom, paprikom, manjom ljutikom te dodajte malo kukuruza. Začinite po želji, posipajte s malo soja umaka i dobro promiješajte, a potom smjesom napunite tortilju.

Bijela salata: Konzervu haringe ili lososa pomiješajte s 200 grama bijelog graha. Ubacite u posudu i režanj usitnjenog češnjaka, 150 grama kiselog vrhnja i žlicu majoneze. Dodajte malo octa, svježeg peršina, soli i papra i uživajte u božanstvenom okusu ove osvježavajuće salate.

Zdravi sendvič: Ako baš volite sendviče, umjesto onih iz pekare, za gablec možete pojesti domaću, zdraviju verziju ove omiljene hrane. Umjesto bijelog, koristite integralno pecivo. Prerežite ga na pola i unutrašnju stranu namažite sirnim namazom. U sendvič stavite nemasna pileća prsa, na ploške narezan kiseli krastavac i dvije kriške tvrdog sira. Piletinu možete zamijeniti i tunom ili nekim drugim mesom.

Ne zaboravite voće: Bez obzira na koju se inačicu zdravog gableca odlučite, ne zaboravite na posao ponijeti i omiljenu voćku koja će vam poslužiti kao zdrav i hranjiv desert.

Rajčice vam brzo omekšaju nakon kupnje? Evo gdje biste ih trebali pohraniti da ostanu svježe i ukusne:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije