Pouzdan pomoćnik

Što kada gosti pošalju poruku “Stižemo za pola sata”, a vaš dom je u kaosu? Imamo savjete kako da zablista u nekoliko koraka

Rovus
Foto: Shutterstock
1/7
12.08.2024.
u 09:00

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da nam se najave gosti, a naš dom izgleda kao da je kroz njega prošao uragan. Bez obzira na to koliko se inače trudimo da sve uvijek blista, užurbani životni tempo često nas spriječi da dom održavamo onako kako bismo željeli.

A onda, kada najmanje očekujemo, stiže poruka: “Dolazimo za pola sata!” U tom trenutku, počinje panika i niz aktivnosti koje bismo mogli opisati kao “generalno čišćenje u petnaest minuta”. Priznajte, barem ste se jednom našli u ovoj situaciji, a kako biste je u budućnosti izbjegli, imamo nekoliko praktičnih savjeta kako da vaš dom uvijek bude spreman za nenajavljene goste, a kao glavni pomoćnik nametnuli su se Rovus proizvodi koji nam olakšavaju svakodnevne kućanske poslove.

Tips and tricks

Prva stvar kada nam se najave gosti, a mi pogledamo u dnevni boravak uvijek je “Pa odakle se stvorila sve ta prašina?” Ponekad nam se čini da je namještaj privlači poput magneta, baš kao što odjednom vidimo i sto sitnih mrvica na podu. Prvi savjet za brzo čišćenje svakako je da se fokusirate na vidljive površine, kao što su police i podovi. Fokusirajte se na hodnike i prostore kroz koje će gosti prolaziti te mjesta gdje će najvjerojatnije sjediti.

Foto: Rovus

Još jedna prostorija u kojoj je kaos normalna pojava svakako je kuhinja, a svi znamo da gosti često vole zaviriti baš u nju. Sudoper pun prljavog posuđa može biti prava noćna mora. Ako nemate vremena za pranje posuđa, jednostavno ga odložite u perilicu (čak i ako nije dovoljno puna da biste je uključili). Očistite radne površine i provjerite ima li mrlja na štednjaku. Ako imate nekoliko minuta viška, osvježite zrak u kuhinji tako što ćete prokuhati malo vode s nekoliko kriški limuna, što će osvježiti prostor i neutralizirati neugodne mirise.

Foto: Rovus

Naravno, ne zaboravite ni kupaonicu. Budući da u 30 minuta nećete imati vremena za veliku generalku, fokusirajte se na sitnice poput čistih ručnika za brisanje ruku, osvježivača prostora i brisanje staklenih površina, poput ogledala.

Još jedan savjet zlata vrijedan je kutija ili košara za brzo skupljanje sitnica koje često ostavljamo u svakom kutku doma, posebno ako imamo mališane. Kada ste u žurbi, jednostavno pokupite sve što je razbacano po sobama i stavite u tu košaru, koju kasnije možete pregledati i posložiti kada budete imali više vremena.

I ne zaboravite ambijent. Nakon brzinskog čišćenja, upalite nekoliko svijeća ili osvježite prostor eteričnim uljima pa gosti neće ni primijetiti sitne nesavršenosti.

Foto: Rovus

Najbolji pomoćnik

Još jedan trik je imati pouzdanog pomoćnika koji će nam uvijek biti pri ruci i ubrzati proces čišćenja. Rovus proizvodi dizajnirani su kako bi vam olakšali svakodnevne kućanske poslove, osiguravajući savršenu čistoću i higijenu u svakom kutku vašeg doma. Bilo da se radi o usisavanju, parnom čišćenju ili brisanju, Rovus ima rješenje za sve vaše potrebe.

-Rovus Nano Canister Vac je kompaktan i moćan usisavač koji koristi naprednu filtraciju za hvatanje prašine i alergena. Jednostavan dizajn i brojni nastavci omogućuju čišćenje svih površina s lakoćom.

-Oslobodite svoj dom tvrdokornih mrlja i bakterija uz Rovus Steam Mop. Parno čišćenje osigurava higijensku čistoću, bez potrebe za kemijskim sredstvima.

-Rovus Spin Mop donosi inovaciju u svakodnevno brisanje podova. Rotirajuća glava mopa omogućava lako i brzo čišćenje, a sustav za cijeđenje osigurava da je krpa mopa uvijek čista.

-Rovus Vacuum Cleaner je klasični usisavač visokih performansi koji nudi snažno usisavanje i napredne značajke za temeljito čišćenje vašeg doma.

-Rovus Easy Sweeper bežični je čistač sa sklopivim štapom za kompaktno skladištenje i okretanjem od 360° uz koji uski prostori ispod namještaja postaju lako dostupni za čišćenje.

-Rovus Carpet Cleaner osigurava dubinsko čišćenje tepiha, uklanjajući prljavštinu, mrlje i alergene te vraćajući svježinu i čistoću vašim tepisima

Rovus proizvodi mogu se kupiti na Konzum i Pevex prodajnim mjestima

Sadržaj nastao u suradnji s Rovus Hrvatska.

 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije