korisno

Stručnjakinja otkrila trik za uklanjanje tvrdokornih mrlja: Potrebno je nekoliko kuhinjskih sastojaka!

Shutterstock
19.12.2022.
u 10:30

Ove metode koštaju zaista malo, a vrlo su učinkovite

Tvrdokorne mrlje ponekad zaista mogu zadavati glavobolje, jer koliko god se trudili, ponekad ih je skoro pa nemoguće očistiti. No, jedna stručnjakinja za čišćenje podijelila je neke učinkovite metode koje koštaju malo, a koje će ukloniti one najgore mrlje s tepiha u tren oka, piše Mirror.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

Savjet stručnjakinje Roisin Smyth, je korištenje mješavine brašna i soli pri čišćenju neugodnih mrlja - osobito prolivene guste tekućine. Djeluje tako da upija prolivenu tekućinu i pomaže je obrisati jednim potezom. Kako kaže, jedna od opcija je pomiješati jednake dijelove brašna i soli, a zatim nanijeti ovu smjesu izravno na površine pomoću meke krpe ili spužve. Nakon toga ostavite smjesu nekoliko minuta na površini, a onda vlažnom krpom uklonite višak ostataka. Ovo bi trebalo brzo vratiti vašim tepisima ili kauču stari sjaj.

Još jedan od Roisinih trikova za čišćenje uključuje mješavinu dva uobičajena predmeta za kućanstvo koje mnogi ljudi imaju u kuhinji - sok od limuna i sodu bikarbonu. Upotrijebite meku krpu ili spužvu kako biste nježno utrljali ovu smjesu na površine. Ova kombinacija djeluje na razbijanje prljavštine, ali i vraća sjaj. 

Također dodaje da korištenje drugih kućanskih predmeta poput bijelog octa ili tekućine za pranje posuđa, isto tako može biti izvrstan način uklanjanja prljavštine i gareži iz vašeg doma pa ih zapamtite dok čistite i spremate kuću za Božić.

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije