DOBRO JE ZNATI

Stručnjakinja za veze upozorava: Ova tri pitanja nikad ne postavljate na prvom spoju!

Shutterstock
26.09.2024.
u 13:30

Kada se jednom nađete oči u oči s osobom s kojom izlazite, povratka nema, a prvi dojmovi su stvarni, stoga dobro promislite kako ćete se tijekom izlaska postaviti

U današnje digitalno doba, prvi spojevi mogu predstavljati pravi izazov. Očekivanja su često velika i nose sa sobom određeni pritisak, posebice ako se nalazite s nekim koga ste upoznali na nekoj od digitalnih platformi za upoznavanje parova gdje možda niste bili sasvim iskreni o svojoj visini, težini ili nekom drugom detalju iz svog života.

No, kada se jednom nađete oči u oči s osobom s kojom izlazite, povratka nema, a prvi dojmovi su stvarni, stoga dobro promislite kako ćete se tijekom izlaska postaviti i ponašati. Američka stručnjakinja za veze Blaine Anderson podijelila je nekoliko savjeta koji bi vam trebali pomoći da smanjite nervozu na prvom spoju, piše LADBible. Među savjetima su i tri pitanja koja nikada ne biste trebali postavljati osobi s kojom ste prvi put izašli.

S kim si ranije izlazio/la? Iako možda želite što prije saznati odgovor na ovo pitanje, Anderson kaže da morate izbjeći iskušenje da ga postavite na prvom spoju. Povijest izlazaka je nešto o čemu se jednostavno ne govori u takvim prilikama.

GALERIJA: Liječnici otkrili: Ovo je 10 najnezdravijih namirnica koje možete unijeti u svoj organizam

1/11

'Nema potrebe uplitati bivše partnere u prvi spoj. Ostanite prisutni i fokusirani na sadašnji trenutak. Umjesto toga, budite zaigrani i postavljajte pitanja koja će nasmijati vašeg partnera', savjetuje Anderson.

Bilo je super! Želiš li ići na drugi spoj? Izlasci su teški. A kada mislite da ste upoznali osobu koju želite ponovno vidjeti, možda biste trebali pričekati i ne žuriti s planovima.

VEZANI ČLANCI:

'Planiranje drugog spoja je oblik udvaranja, oblik testiranja uzajamnog interesa. Ostavite mogućnosti otvorenima nakon prvog izlaska i ne planirajte', kaže Anderson. Dodaje kako postavljanje pitanja o drugom spoju može dovesti ljude u neugodnu situaciju koja vjerojatno neće rezultirati dobrim odgovorom.

'Ako pitate nekoga želi li ići na drugi spoj, vjerojatno će vam odgovoriti potvrdno jer će mu biti previše neugodno reći ne', rekla je. 'Umjesto direktnog poziva, možete reći nešto poput – mogli bismo ovo ponoviti još koji put. Na taj način aludirate na nešto u budućnosti, ali ne tražite ništa izravno.'

Piće je bilo zabavno — hoćemo li sada na večeru? Ako se zabavljate i ne želite da spoj završi, to je dobar znak. No, pokušajte završiti susret dok sve još prolazi u dobrom tonu. 'Problem sa sedmosatnim prvim spojem je u tome što imate lažan osjećaj bliskosti, a ne znate hoće li ta osoba ostati dosljedna tijekom vremena' kaže Anderson. 'Koliko god se dobro osjećali, čak i ako ste na najfantastičnijem spoju, stanite nakon druge runde pića. Završite dok želite još. Ako postoji kemija, to će dovesti do drugog spoja.'

Ova mačka pomaže dječici koja dolaze po naočale kod oftalmologa: Nosi naočale kako bi ih ohrabrila!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije