Priče iz prve ruke

Svakom roditelju je ovo poznato: 'Kćeri sam kupila novi romobil, a nakon dva mjeseca me šokirala'

Foto: Shutterstock
1/3
29.08.2024.
u 16:37

Pitali smo naše čitatelje da nam ispričaju anegdote oko vječite dileme kod kupovine igračaka i sportske opreme

U svijetu TikToka, Shorts, Reelsa, gdje djeca brzo swipeaju videa i još brže mijenjaju interese, roditeljima postaje sve teže pratiti njihove želje i potrebe te pri tome ostati financijski stabilan. Naravno, kada se radi o našoj djeci svi smo svjesni koliko je ponekad teško reći "ne" kada požele bicikl, PlayStation, role ili neku drugu igračku koja im je u tom trenutku najdraža, pogotovo ako se radi o rođendanu, povratku u školske klupe ili nekoj drugoj prigodi. Budimo iskreni, i nas veseli dječji osmjeh pa nekada zanemarimo treba li to doista djetetu i gdje ćemo držati to u stanu ili kući.

Iako se djeca nekad brzo izguštaju ili prerastu, te stvari (bicikli, tenisice i slično) često postanu djelić jedne lijepe uspomene iz djetinjstva i za djecu i za roditelje, jer ih sve podsjeća na bezbrižne dane, zajednička ljetovanja i zajedništvo. Vodeći se time, pitali smo naše čitatelje da nam ispričaju anegdote vezane uz stvari su priuštili svojim mališanima, a te stvari su im dosadile ili prerasle 'dok si rekao keks’.

 

Ivan (40) iz Splita: Nakon skateboarda, sin je prešao na role

Moj sin je bio opsjednut skateboardovima. Na TikToku je pratio nekakve influencere koji su stalno radili stuntove i vratolomije po gradu sa skateboardovima pa smo popustili i kupili mu jedan novi za rođendan. Našli smo nešto što je htio na internetu, potrošili puno više nego što smo mislili, no djetetu je rođendan pa nismo baš previše razmišljali, ali problem je što je nakon samo par mjeseci prestao gledati skateboardove i prebacio se na role. Poučeni iskustvom, umjesto da trošimo na nove role, pronašao sam par rabljenih po povoljnoj cijeni. Skateboard za sada stoji u njegovoj sobi, ali ako ga više neće voziti ide u oglasnik kako bi kupili nove role jer, naravno, traži još jedan par.

Foto: Shutterstock

 

Ana (38) iz Samobora: Nakon 2 mjeseca od kupovine običnog romobila, kćer je htjela električni

Moja kćer je htjela romobil, onaj klasičan na guranje. Iako sam pobornik bicikla i mislim da je bolje prijevozno sredstvo, ipak sam joj kupila romobil za zadnji dan škole kako bi uživala u ljetu. Nakon što sam ga kupila vozila ga je dva mjeseca nakon čega je rekla da nitko više iz njezine ekipe ne vozi običan romobil ili bicikl nego električni romobil i da bi htjela jedan lijepi bijeli kakav imaju sve cure. Od samog šoka mi je na pamet jedino pao odgovor može, ali sama si zaradi za njega. Romobil još uvijek imamo, ali naravno da smo u međuvremenu nabavili i električni, a ja sam promijenila mišljenje nakon što ga nekad koristim i više od nje.

 

Tomislav (50) iz Krapine: Našli smo odličan bicikl za sina koji ja i danas vozim

Moj sin me sa svojih 14 godina izludio za bicikl. Kupili smo mu bicikl u 6. razredu, i to skupi, uzeli na rate na dvije godine misleći da će mu trajati neko vrijeme, a ovaj ga je prerastao za godinu dana. Godinu dana smo slušali kako neće voziti mali bicikl, kako smiješno izgleda i da želi novi. Stari bicikl smo poklonili nećaku, ali za idući nismo htjeli opet kupovati nešto skupo na rate nego smo se odlučili za polovno u oglasima. Radim kao vozač pa mi nije bio problem tražiti po cijeloj Hrvatskoj i tako je i bilo. Našli smo odličan bicikl za njegovu visinu u Karlovcu, dogovorili sve s bivšim vlasnikom i riješili problem premalog bicikla. Ironično, krenuo je u srednju školu i nije ga skoro ni vozio nakon tog ljeta, ali ostao je meni i vozim ga redovito i danas.

Foto: Shutterstock

 

Najveći oglasnik

Njuškalo je najveći online oglasnik u Hrvatskoj, koji nudi širok raspon proizvoda i usluga, od kojih su mnogi dostupni po znatno povoljnijim cijenama nego u trgovinama. Kroz jednostavno sučelje i lako pretraživanje, Njuškalo omogućuje korisnicima da brzo pronađu sve što im treba, bilo da se radi o dječjim igračkama, sportskim rekvizitima ili čak većim stvarima poput namještaja i elektronike. 

Prednosti kupovine na Njuškalu su brojne. Prije svega, možete pronaći rabljene proizvode u izvrsnom stanju po puno nižim cijenama, što je idealno za roditelje čija djeca brzo prerastu ili izgube interes za određene igračke i prijevozna sredstva. Osim toga, Njuškalo pruža platformu za jednostavnu prodaju stvari koje vam više nisu potrebne, čime možete povratiti dio uloženog novca i osloboditi prostor u domu. Kupovina i prodaja putem Njuškala također doprinosi očuvanju okoliša, jer se smanjuje potreba za proizvodnjom novih proizvoda, a time i količina otpada. 

Sigurnost transakcija i mogućnost pregovaranja o cijeni čine Njuškalo savršenim mjestom za pametnu kupovinu i prodaju, što ga čini nezaobilaznim izborom za sve koji žele štedjeti i odgovorno upravljati svojim budžetom.

 

Savjeti za roditelje prije kupovine na oglasnicima

Iskustva roditelja koji su s nama podijelili svoja iskustva pokazala su nam kako pametna kupovina i prodaja putem oglasa može značajno olakšati roditeljstvo i učiniti ga manje financijski zahtjevnim.

Kupovina rabljenih proizvoda na Njuškalu donosi puno prednosti, rabljene igračke i prijevozna sredstva su često u izvrsnom stanju, a koštaju znatno manje nego novi proizvodi. Uz to, Njuškalo je i odlično rješenje za sve roditelje koji ne znaju kamo sa stvarima koje su njihovi mališani prerasli ili pak žele nešto novo i popularnije.

Često je kod kupovine dovoljno samo temeljito pranje ili podmazivanje i proizvod je skoro kao nov. Kupnjom i prodajom rabljenih proizvoda smanjujemo potrebu za proizvodnjom novih, što doprinosi očuvanju okoliša. Dodatna prednost Njuškala je što omogućava jednostavno pretraživanje i sigurno obavljanje transakcija, čime roditeljima štedi vrijeme i trud bez bojazni za svoje novce.

Foto: Shutterstock

No, na neke stvari ipak treba obratiti pažnju:

Provjerite stanje proizvoda: Prije kupovine, uvijek se uvjerite da je proizvod u dobrom stanju i funkcionalan. Ako se ne razumijete u to što kupujete, primjerice u bicikle, povedite prijatelja ili člana obitelji koji ima iskustva ili ima sličan model onom čemu kupujete kako bi mogao usporediti i procijeniti je li sve u skladu s opisom i onim što prodavatelj tvrdi.

Pregovarajte: Nemojte se bojati pregovarati oko cijene. Mnogi prodavači su spremni sniziti cijenu, posebno ako je proizvod duže vrijeme na oglasu, a mnogi i stavljaju višu cijenu u startu jer znaju da ćete im predložiti nižu cijenu. 

Proširite vidike: Nemojte se ograničiti na svoje mjesto ili kraj, često se mnoge prilike skrivaju u drugim gradovima, ali uračunajte trošak goriva u konačnu cijenu proizvoda ako nemate nekog tko će vam prevesti do vas.

Prodajte ono što više ne koristite: Na kraju, kad djeca prerastu ili izgube interes, prodajte višak stvari na Njuškalu i uložite taj novac u nešto drugo što će ih ponovno razveseliti, vama će olakšati financiranje njihovih želja, a nekom drugom djetetu omogućiti da dobije baš ono što želi ako mu roditelji nisu u mogućnosti priuštiti novu stvar.


Sadržaj nastao u suradnji s Njuškalom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije