Susie Burell, nutricionistica, otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bi ju trebali uvrstiti u prehranu. Msn.com prenosi i zašto.
Sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, vitamina B i vitamina C koji čini kožu ljepšom, a pospješuje i unos magnezija i kalija.
Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete 'sirovu', već da ju ubacite u neka jela. Skuhajte ju da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače. Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen."Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh."
Također je otkrila da jarko žuta kora ima antioksidanse koji imaju utjecaj na smanjenje rizika od raka dok su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna.
Možetepržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svježinu i sočnost.
Kako ostati fit i nakon pedesete:
super zdrava, puna pesticida