Ako želite napraviti nešto ukusno što ne zahtijeva previše truda, jedna je obožavateljica hrane na TikToku podijelila svoj recept za jelo u fritezi koji je nazvala 'ručak za lijene djevojke'. “Brzi, ukusni ručak iz fritezi! S mnogo različitih opcija za punjenje", napisala je na svom TikToku pod korisničkim imenom @airfryergirluk. U svom je videu tako pokazala kako tortilju izreže od dna do sredine, samo da ju može bolje zamotati, a onda stavlja umak od rajčice i komade pržene piletine, te na kraju umak od Nacho sira.
Prije nego je 'zatvorila', dodala je i malo naribanog cheddar sira, a presavijenu i napunjenu tortilju stavila u fritezu na pet minuta na 190 stupnjeva Celzijusa. Nakon što je tortilja pečena izvadila ju je iz friteze i prerezala po pola, a snimka se očito svidjela mnogima pa je prikupila 77.000 pregleda i nekoliko komentara. "Izgleda jako ukusno!", napisala je jedna pratiteljica, a onima koji su komentirali da im jelo djeluje presuho, autorica je poručila da slobodno stave više umaka i drugačije ga raspodijele, prenosi The Sun.
@airfryergirluk Quick, tasty air fryer lunch! So many options for fillings on this! This combo was verrrry tasty 👌 #airfryermaster #airfryerrecipes #lunch #lunchtime #airfryertiktok #foodie #food #foodtiktok #lunchideas #tasty #tastyfood #delicious ♬ Salsa en la Calle (Instrumental) - Sr Ortegon
A ako ste u žurbi i nemate puno vremena za kuhanje, a kod kuće nemate fritezu, korisnica je savjetovala pripremu zdrave i lagane, salate od tune koja je, kaže, gotova u svega nekoliko minuta i može se pripremiti bilo gdje. Za nju ćete trebati kukuruz i grah iz konzerve, jedan mali luk, par cherry rajčica, pola avokada, konzervu tune, malo octa, maslinovog ulja, soli i papra. "Grah, kukuruz i rajčicu operite. Luk, rajčicu i avokado nasjeckajte na sitne kockice. Sve pomiješajte u zdjeli i dodajte tunu koju ste prethodno iscijedili. Začinite, promiješajte i stavite kratko na hlađenje. Dobar tek!", poručila je.
Hladnjak vam je uvijek pun ostataka hrane koji završe u smeću? Iskoristite ih u kreativnim receptima