i na odmoru

TOP 10 savjeta za lijepu i njegovanu kosu tijekom ljeta

kosa
Foto: Thinkstock
1/7
06.07.2016.
u 14:27

Savjete za njegovanje kose tijekom ljetnog odmora dala nam je kreativna direktorica Subrine Professional Sanja Karasman koja je sa svojim timom osmislila trendove koji vladaju svjetskim metropolama

I najgori dan će popraviti savršena frizura!

Ali kako je održati tijekom ljetnih mjeseci? Odgovor na to pitanje dala nam je kreativna direktorica Subrine Professional Sanja Karasman koja je sa svojim timom osmislila trendove koji vladaju svjetskim metropolama.

1. Divlji izgled kose

Nestašna lagano valovita kosa, mat izgleda. Obojite ovako kosu nekoliko tjedana prije odlaska na godišnji odmor. Koju boju nositi? Već dulje je vrijeme u trendu prirodan izgled kose. Dakle, vaša prirodna nijansa kose u svjetlijoj ili tamnijoj boji. Ljeto će definitivno biti u svim nijansama pijeska, od tamnijih do svjetlijih.

2. Zakamuflirajte sijede

Imate li sjede vlasi i bojite se da će se one pojaviti tijekom vašeg godišnjeg odmora, poslužite se ovim trikom: sijedu kosu možete sakriti od pranja do pranja pjenom u boji. 

3. Kratka kosa

Kako stilizirati kratku kosu? Nju je najlakše stilizirati jer sve dužine kose ovoga ljeta zahtijevaju divlji izgled. Kratku kosu možemo oblikovati s mat kremom za kosu, Subrina Professional HairCode ''In Disguise''. Kremu je potrebno dobro zagrijati između dlanova te potom brzo oblikovati kosu u nekoliko poteza. Mat krema ne ostavlja masni trag na kosi, tako da će kosa imati prirodni izgled.

4. Srednja i duga kosa

Srednju i dugu kosu najbolje je oblikovati peglom ili figarom kako bismo dobili opuštene valove. Za završni izgled valova koristite se puderom za volumen i teksturu kose HairCode ''Volume of dust''. Kovrče će dobiti najbolju teksturu kad glavu okrenemo prema dolje i po dužini kose lagano posipamo puder te prstima raščešljamo široke pramenove kose. Kosu zabacite unatrag puštajući da se valovi sami slože. Valovi će izdržati do pranja, a tijekom ljeta, kad se znojimo više, posebne dijelove kose lako možemo osvježiti Subrina Professional šamponom za suho pranje kose.

5. Hit su pletenice

Jesu li i dalje pletenice hit? O da! Pletenice su ove sezone definitivno hit. Moraju biti opuštene i razbarušene. Stil pletenja nije važan, važno je da izmiješamo više pletenica kako bi kosa izgledala bogatije.

6. Jarke boje

Budite drukčije, nosite jarke boje na kosi! 

7. Na godišnji odmor krenite s preparatima za njegu kose!

Tijekom dana, dok boravite na plaži, kosu možete redovito prskati sprejem s UV filtrima koji štite od UV zraka. Nutri Milk iz naše ponude lagano je mlijeko za kosu i pogodno je za sve tipove kose te se savjetuje česta upotreba, odnosno nakon izlaska iz mora. Kosu koja je obojena možemo njegovati također sprejem, ali za obojenu kosu koji sadrži antioksidante i vitamine koji štite boju od ispiranja te je istodobno njeguje i vraća joj vlagu.

8. Čistite lice prije spavanja, ali njegujte i kosu!

Navečer prije spavanja kosu možete oprati nježnim šamponom za hidrataciju kako biste odstranili sol iz kose te kosi vratili hidrataciju koju zna izgubiti zbog soli. Subrina Professional PHI Hydro šampon sadrži u sebi prirodne šećere i alge, koji zadržavaju hidrataciju u kosi do 72 sata. Nakon šamponiranja, možete upotrijebiti balzam za kosu iz iste linije za hidrataciju, PHI Hydro Conditioner. Za jako oštećenu i svijetlu kosu savjetujemo masku za oštećenu kosu, PHI Repair Mask, koja sadrži ulje moringe i keratriks koji obnavljaju oštećene dijelove kose.

9. I muška kosa treba njegu!

Muškarci najčešće tijekom ljeta ne biraju čime će prati kosu već u jednom potezu nanesu gel za tuširanje na tijelo i na kosu. Gelovi za tuširanje sadrže drugi ph, koji ne odgovara nužno i kosi te zbog toga mogu isušiti kosu, a i vlasište kose.

Muškarcima savjetujemo da kosu peru isključivo šamponom za kosu. Kao i žene, mogu koristiti PHI Hydro šampon za hidrataciju kose koji je namijenjen svim tipovima kose. No Subrina Professional je odnedavno razvila liniju samo za muškarce, Lumbercraft u kojoj se nalazi također šampon za kosu.

Za razliku od ostalih šampona, ovaj je šampon namijenjen i bradi. Šampon sadrži đumbir koji osvježava vlasište te stimulira rast kose.

10. "Remont" kose nakon godišnjeg odmora

Svakako savjetujem obnovu boje i njegujući tretman za kosu. U PHI liniji imamo specijalnu masku za obnovu i najjače oštećene kose, koja sadrži karite maslac i keratriks. To su sastojci koji restrukturiraju i njeguju jako oštećenu kosu. Za još jaču njegu, u masku se mogu dodati keratinske ampule PHI Keratin Perfect Therapy,  čisti keratin kako bi kosa bila kao nova. 

>>Vraća li se trajna ponovno u modu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije