Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mit ili istina?

Trebaju li žene zapravo mokriti nakon seksa? Ginekolog otkrio odgovor!

Shutterstock
13.06.2024.
u 20:20

Godinama se govorilo da ćete moći spriječiti razvoj neugodne infekcije ako mokrite nakon seksa, ali pokazalo se da to možda i nije istina

 

Često nas uče mnogim mitovima o seksu. Za žene je jedan od najvećih seksualnih savjeta koji su im govorili tijekom odrastanja da uvijek mokre nakon seksa. Rečeno je da će to pomoći u otklanjanju šanse za razvoj infekcije mokraćnog sustava. 

One se često javljaju zbog bakterijske infekcije mokraćnog mjehura, uretre ili bubrega. Simptomi često uključuju osjećaj peckanja ili neugode prilikom mokrenja, stalni osjećaj potrebe za mokrenjem čak i kada zaista ne trebate mokriti i mokrenje puno češće nego inače, piše Daily Star. 

VEZANI ČLANCI:

Godinama se govorilo da ćete moći spriječiti razvoj neugodne infekcije ako mokrite nakon seksa, ali pokazalo se da to možda nije istina. "Postoji dugo uvjerenje da kod žena mokrenje nakon bilo kakvog seksa gdje se genitalije dodiruju može pomoći u izbjegavanju infekcije mokraćnog sustava", rekao je Ashfaq Khan, konzultant opstetričar i ginekolog u Harley Street Gynecology. 

"U teoriji, ispiranje bakterija prenesenih tijekom seksa iz uretre putem urina unutar 30 minuta može spriječiti bakterije da dođu do mjehura, što bi doista moglo spriječiti infekcije", dodaje. Unatoč tome, žene bi trebale znati da mokrenje nikada neće spriječiti zarazu spolno prenosivom bolešću, budući da je jedini način da to spriječite korištenjem kondoma. Ali ako često dobivate infekcije mokraćnog sustava, vjerojatnost mokrenja neće činiti toliku razliku.

Rekao je da u tome nema nikakve štete, ali također nije bitno. Druge korisne stvari koje treba učiniti u borbi protiv razvoja infekcija su izbjegavanje parfimisanih ženskih higijenskih proizvoda, često mokrenje bez zadržavanja i držanje podalje od uske odjeće. Nema dokaza koji potvrđuju da će mokrenje spriječiti infekcije mokraćnog sustava, no savjetuje se da je to mudro učiniti jer je nekim ljudima možda bolje biti sigurni nego da kasnije žale. 

Istraživanje pokazalo: Evo kako vaš tip osobnosti utječe na to koliko se seksate!

Komentara 1

MO
montello
09:31 14.06.2024.

bolje mokriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije