Ikona šezdesetih

Twiggy: Moja modna kolekcija namijenjena je ženama od 18 do 80

twiggy
Foto: Marks&Spencer
1/3
17.02.2012.
u 09:01

Ovog puta britanska veteranka Twiggy nije se našla u ulozi modela, nego je kreirala prvu kolekciju za Marks&Spencer koja će se u trgovinama pojaviti u travnju

Bivši supermodel, glumica i pjevačica Twiggy (62), ovaj put nije zaštitno lice Marks&Spencera, nego je dizajnirala prvu kolekciju za tu britansku modnu kuću koja će se u trgovinama pojaviti u travnju, a kolekcija uključuje 47 odjevnih predmeta.

– Kate Bostock, kreativna direktorica ženske kolekcije Marks&Spencer, i ja dogovarale smo se o kolekciji gotovo tri godine. Kolekcija je namijenjena svima od 18 do 80 godina i nadam se da će se kupcima svidjeti. Prvu kolekciju Twiggy Dresses kreirala sam 1967. godine, no ona je bila namijenjena mladim djevojkama jer sam i sama tada bila tinejdžerica. No sad mislim da mogu dizajnirati i za mlađe i za starije – rekla je Twiggy.

U kolekciji inspiriranoj Twiggynim zaštitnim znakom - bezvremenskim androginim izgledom, svatko može pronaći nešto za sebe. Od sakoa, 'skinny-hlača' i haljina različitih uzoraka koje prate liniju tijela za poslovni izgled do 'palazzo-hlača' širokih nogavica, majica i modnih dodataka poput marama i šešira za ležeran 'styling'.

Kao jedan od supermodela koji je krasio naslovnicu Voguea otkrila je kako joj je Kate Moss jedna od najdražih Vogueovih lica:
– Ona je najbolja! Tako je lijepa i zabavna. Odradila sam nekoliko snimanja s njom i nevjerojatno je duhovita.   

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije