Manje se kupuje

U King Crossu zatvoreno čak osam lokala

shopping
AFP
25.03.2010.
u 12:00

Trenutačno kod kupaca najbolje prolazi ono što je besplatno pa su se mnogi centri upustili u velike marketinške kampanje.

Premda se svako malo otvara novi trgovački centar, čini se da je Hrvatima, s obzirom na njihovu kupovnu moć, previše i ovo što je već otvoreno.

Jedan od prvih trgovačkih centara u nas, jankomirski King Cross, već godinu dana jedva preživljava krizu. Prvo su snizili cijene najma, nakon pritisaka najmoprimaca koji su zbog pada prodaje prijetili odlaskom iz centra. Ovih dana u centru je zatvoreno već osam lokala: četiri ugostiteljska objekta i četiri trgovine, među kojima su i Magma Esprit te trgovina dječjom opremom Iana. No, iz uprave King Crossa objašnjavaju kako to nije trajno. Naprotiv, nova se otvorenja očekuju idući mjesec.

– Trenutačna je situacija takva da su četiri lokala u ugostiteljskom dijelu zatvorena zbog zakona koji zabranjuje pušenje. Ostala tri lokala otvaraju se sljedeći mjesec, a Magma Esprit trenutačno se preuređuje za Magma LifeStyle – kažu iz uprave King Crossa, što su potvrdili i u Magmi.

Mnogi trgovački centri krenuli su i s velikim marketinškim kampanjama kako bi privukli kupce. Nude se popusti, besplatni tretmani poput solarija i manikure i brojna modna događanja. Ipak, znaju trgovci da u ovako teškoj situaciji najbolje prolazi ono što je potpuno besplatno. Tako do Westgatea svakodnevno vozi besplatni autobus, a u City Centeru One kupcima se pruža mogućnost kupovanja sa stilistom – i to također potpuno besplatno.

Komentara 11

OB
-obrisani-
12:17 25.03.2010.

\"...Trenutačno kod kupaca najbolje prolazi ono što je besplatno...\" hahaha... pa to uvijek dobro ide...

Avatar Svećenik
Svećenik
13:51 25.03.2010.

Dodješ kupiti hlače u City Centar One, na vratima te doćeka neki od naših čuvenih stilista, npr Neven Ciganović ili Modni Mačak... i odabere ti lačice i ideš u kabinu probat. E, sad me zanima, jel oni idu samnom uu kabinu li ne? da se unaprijed znam veseliti :)

Avatar punkufer
punkufer
12:11 25.03.2010.

Nadam se da će svi propasti i pozatvarati se. Hrvatska od trgovačkih centara nema baš nikakve koristi. Svi su u vlasništvu stranaca koji nam prodaju stranu robu, a zaradu izvlače u strane zemlje. Broj radnih mjesta koja su dali Hrvatimama je puno manje nego što ih je izgubljeno kada su se zatvarali male, hrvatske i obiteljske trgovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije