istraživanje

U kojim situacijama lagati partneru, u kojima ne?

san, spavanje, par, partneri (1)
VL arhiva
03.12.2012.
u 10:44

Isto kao što biste momku trebale priznati da bojite kosu od tinejdžerskih dana pohvali li vas da je njegovana i blistava, za vezu nije zdravo prešućivati neke stvari...

1. O bivšim partnerima. Seksualna terapeutkinja Mira Kirshenbaum za iVillage kaže da su pitanja o bivšima prava zamka stoga ih izbjegnite ne odgovarajući na njih. No, pojavi li se iznenada u vašem životu bivša ljubav, skrivanje nije poželjno jer se cijela situacija direktno dotiče i sadašnjeg partnera.

2. O debljini. Kada ste zajedno kod kuće partneru možete skrenuti pozornost na kilažu ili ga pokušati potaknuti na fizičku aktivnost. Svi se brinu oko izgleda, pa ako mislite da bi s hlačama trebao spariti druge cipele to mu i recite. Kad odlazi od kuće ipak ga nemojte kritizirati ako mu fruzura nije najurednija kako mu ne biste narušili samopouzdanje. 

3. O flertu. Osim ako ga namjerno želite učiniti ljubomornima, radije mu ne ispričajte kako ste se s izvijesnim kolegom ko\' ludi smijali nekoj zgodi ili vas netko stalno zove na \"prijateljsku\" kavu. Naravno ako situaciju ne možete preskočiti pokušajte ju ispričati kao anegdotu koja će vas oboje nasmijati. Bonus je i ako ste i vi i partner sigurni u vašu vezu jer je onda sitnice ne mogu uzdrmati.

4. O troškovima. Skrivanje ne vodi ničem dobrom. Koliko god da pretjerali, a to se ponakad događa svima nama, ne biste to trebali kriti. Na taj se način \"troši\" povjerenje. Umjesto neracionalnog trošenja radije prije popričajte s partnerom nego da poslije sve skrivate ili mu se žalite.

5. O slobodnom vremenu. Najbolje i najjednostavnije je reći gdje provodite slobodno vrijeme, pa i ako ste se nakon posla zadržali na piću sa starim prijateljem. To ne znači da od partnera tražite dopuštenje već time gradite povjerenje.

6. O ponašanju i krivnji. Mislite li da će vas zbog buljenja u sapunice partner manje cijeniti. Sitne strasti i nevolje u koje upadamo u životu događaju se svakome, a skrivate li to od partnera veza vam vjerojatno nije na stabilnim nogama.

7. O zajedničim aktivnostima. Sport vam baš i nije najdraža aktivnost? Sljedeći put kad vas želi povesti sa sobom, budite toliko iskreni i to mu kažite i ne smišljajte isprike. Kažite da ćete otići s njim upoznati se s njegovim omiljenim sportom, a i on će potom biti otvoreniji za vaše hobije. 

8. O seksu. Pita li vas nakon seksa jeste li uživali. Bez obzira jeste li dživjeli vrhunac ili ne, seksualni život može biti dobar samo ako ste iskreni i kažete mu što biste htjeli i što volite. 

9. O zdravlju. Imate li problema sa zdravljem to nikako ne biste trebali skrivati. Ne sramite se. U ovakvim situacijama ljudi su skloni umanjivati situaciju da bi izbjegli neugodnu atmosferu no otvorenošću samo možete ojačati vezu i više se povezati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije