PROMO

U Sutivanu održana jedinstvena modna revija pod nazivom „Kada moda slijedi arhitekturu“

Brend EZ
Foto: Gabrić Media
1/40
16.08.2024.
u 12:01

Na prepunoj rivi u Sutivanu na Braču održana je modna revija pod nazivom "Kada moda slijedi arhitekturu“, a kolekciju je predstavila dizajnerica Evgenija Zafirovska.

Kolekcija je inspirirana jedinstvenom arhitekturom Sutivana, te je tim povodom rekla da je pronašla najbližu vezu između arhitekture i mode stvarajući 3D strukturu i prostor za tijelo, a istovremeno dopuštajući slobodno kretanje.

„Dosadašnji rezultati pokazuju da ljudi postaju sve svjesniji kvalitete i održivosti koju nam male serije odjeće nude, čime nas približavaju jedinstvenosti, kao što su i kuće, ulice i trgovi jedinstveni na svoj način“, izjavila je Zafirovska.

Foto: Sanja Grgić Ćurić/Foto Hrvatska

Sutivanska arhitektura, izgrađena od bijelog domaćeg kamena, inspiracija je za kolekciju „Kada moda slijedi arhitekturu“ koja stvara ravnotežu između arhitekture i prirode. Kolekcija je izrađena od prirodnih materijala, dopunjena elementima od recikliranog ručno tkanog materijala s vezenim i pletenim motivima. Modni dizajni predstavljaju kombinaciju geometrijskih oblika u prostoru čime se stvara osjećaj protoka i blagih struja.

„Njegovanje etičke mode, recikliranje i proizvodnja bez otpada za mene je savršenstvo pri osmišljavanju kreacije. Moje osobno opredjeljenje je zaštita okoliša“, rekla je Zafirovska.

Foto: Sanja Grgić Ćurić/Foto Hrvatska

Rezultat je suvremena kolekcija, prepoznatljiva i jedinstvena, temeljena na korisnim, inovativnim ručnim tehnikama i materijalima.

Moda i arhitektura oduvijek su imale međusobni odnos temeljen na zajedničkom vizualnom i intelektualnom principu. Utjecaj arhitekture na kolekciju vidljiv je u korištenju fleksibilnih materijala, membranskih struktura te vrlo laganih mrežastih materijala. Dizajnerica je manualnim tehnikama utjecala na oblike i siluete. Prilikom izrade svakog komada kolekcije korištene su ručne tekstilne tehnike na izvorni, tradicionalni način.

Brend EZ čini odgovornu modu jednostavnom i poželjnom, istovremeno uklanjajući mnoge prepreke s kojima se kupci suočavaju kada traže druge prihvatljivije alternative.

Dobar dizajn treba biti razuman.

Foto: Gabrić Media

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije