Njoki su ukusan prilog koji odlično paše s raznim umacima i mesom, a zapravo ih je vrlo jednostavno napraviti kod kuće. Ne trebate koristiti nikakvu posebnu opremu, a sve što vam je potrebno od sastojaka su krumpir, jaja i brašno, kako prenosi Metro. Ovaj recept je za dvije osobe, a jednostavnim povećanjem sastojaka, moći ćete poslužiti više.
Sastojci:
250 grama krumpir
100 grama brašna
Jedno jaje
Kava, riža, tjestenina... jestivi dugo nakon roka:
Priprema:
- Krumpir kuhajte oko 10 do 15 minuta, sve dok ne omekša. Kada ih skuhate, ogulite koru te sameljite krumpir drobilicom.
- Stavite malo brašna na radnu površinu te na njega stavite krumpir. U krumpiru napravite rupu u koju ćete staviti jaje i malo brašna.
- Polako mijesite te postupno dodajte ostatak brašna dok ne dobijete tijesto.
- Tijesto zatim oblikujte u valjke te narežite na malene komadiće. Dodajte ih u kipuću vodu te kuhajte dok ne počnu plutati na površini.
Zašto dan ne biste trebali započeti sa šalicom kave:
Sol... Njoki...