PREUREĐENJE ŠKOLE

Ulaganje u djecu ulaganje je u budućnost

11.10.2016., Bjelovar - Vecernjakov projekt 'Ordinacija iz bajke' do sada je pomogao uredjenju brojnih objekata koja koriste djeca, a sada u listopadu je u planu opemanje V. Osnovne skole u Bjelovaru gdje bi trebalo biti uredjeno djecje igraliste. Skola j
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
12.10.2016.
u 10:15

“Želimo pomoći da se uljepša život mališana koji 24 sata borave u školi, stacionaru za djecu s posebnim potrebama”, kažu sponzori akcije

Uređenje V. osnovne škole u Bjelovaru, namijenjene djeci s posebnim potrebama i školi koja radi 24 sata na dan kao stacionar za djecu s teškoćama u razvoju, napokon je počelo. Dva će tjedna biti potrebna da se učenicima te škole u sklopu projekta “Ordinacija iz bajke” osigura novo ruho učionica i prostorija u kojima su, posvjedočili su i sami učenici, više nego sretni.

Večernji list u suradnji s partnerima projekta kreće na posao: pregradit će jednu veću sobu kako bi od velike spavaonice nastale dvije prostorije: spavaonica i jedna vrlo važna prostorija potrebna za senzornu terapiju. Nabavit će se poseban uređaj kao pomoć djeci s posebnim potrebama, sve obojiti u vesele boje i posve preurediti njihov dnevni boravak. Usto, uredit će se i posebnim spravama opremiti njihovo školsko igralište.

– Posebnu važnost pridajemo donacijama i obnovama objekata u kojima borave naši najmlađi. Ove smo se godine priključili projektu „Ordinacija iz bajke“ koju organizira Večernji list te na ovaj način želimo JUB bojama uljepšati svakodnevni život djece. Svaki napor i aktivnost koju uložimo u najmlađe ulog je u našu budućnost. Kao društveno odgovorna kompanija želja nam je da naša djeca rastu u zdravom, veselom i šarenom okruženju – rekao je Ivan Magdić iz tvrtke JUB. Da je doprinos razvoju društva u cjelini nužan, drže i u tvrtki Pevec iz koje su se također priključili projektu.

– Uključivanjem u projekt Ordinacija iz bajke i opremanjem V. osnovne škole u Bjelovaru nastavlja se podržavanje projekata koji izravno utječu na razvoj i poboljšanje kvalitete života za one najmlađe i najugroženije skupine kojima je pomoć od presudne važnosti za normalno svakodnevno funkcioniranje. Kako se škola skrbi o djeci s poteškoćama u razvoju, a istovremeno je i stacionar s cjelotjednim boravkom u školi, Pevec nastoji kroz projekt pomoći izgraditi i adaptirati prostore za što ugodniji i lakši boravak djece – poručili su iz te tvrtke.

>> Projekti usmjereni na rast kvalitete života te razvoj znanja i vještina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije