Čimbenici smrtnosti

Umjereno pijenje alkohola produljuje život

pileća leđa
Večernji list
25.02.2010.
u 19:41

Osobe koje umjereno konzumiraju alkohol žive duže od onih koji ga uopće ne piju, tvrdi to nova studija britanskog Ureda za nacionalnu statistiku.

Osobe koje umjereno konzumiraju alkohol žive duže od onih koji ga uopće ne piju, tvrdi studija britanskog Ureda za nacionalnu statistiku. Na 2000 ljudi starih oko 65 godina 10 su godina analizirani čimbenici koji bi mogli utjecati na povećanu stopu smrtnosti.

Očekivano, pušenje je potvrđeno kao jedan od najvećih uzroka smrti osoba starijih od 65 godina, a dokazano je i da da veći rizik za ranu smrt imaju osobe koje nikako ne konzumiraju alkohol od onih koje to čine povremeno i umjereno.

I neke prethodne studije upućivale su na umjerenu konzumaciju alkohola kao put prema smanjenom riziku od srčanih bolesti, poboljšanju cirkulacije te smirivanju želučanih tegoba. Za očuvanje srca, krvnih žila, ali i u prevenciji od raka liječnici najčešće savjetuju umjereno konzumiranje crvenog vina, a da je vino djelotvorno, potvrdile su i brojne studije.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
22:15 25.02.2010.

Kad losi novinari postanu statisticari dodje, mi odmah da se napijem ....

OB
-obrisani-
02:47 27.02.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=MKl56BIFYbQ

TH
thevoice
21:53 25.02.2010.

aha , pala im prodaja alkohola pa krenuli u kampanju zdravlja . buahahahahahahaha. jetra jako vole alkohol!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?