Leo je cijelu Hrvatsku osvojio svojom osobnošću jednako kao i kreativnošću, usredotočenošću i znanjem. Ne bi bilo prvo put da natjecatelj koji ne dogura do finala poslije ipak zablista na gastronomskom nebu. Ondje je konkurencija danas ipak puno jača nego što je bila prije desetak godina, a Leo je ljestvicu postavio visoko. Dok čekate da ispuni svoj san o slastičarnici u kojoj će pripremati i kolače za dijabetičare, pripremite ovu ukusnu i atraktivnu slasticu po receptu ovog talentiranog slastičara.
Uskrsno jaje
Sastojci:
- 50 g badema
- 50 g lješnjaka
- 100 g šećera
- 100 g bijele čokolade
- 350 g vrhnja
- 5 g želatine
- 300 g kakao maslaca
- 300 g bijele čokolade
- jestivo zlato
- 100 g lisnatog tijesta
- 100 g soka od jabuke
- 30 g narezane jabuke
- 2 g agar-agara
Priprema:
Lisnato tijesto tanko razvaljajte te narežite na sitne trakice. Trakice pecite na 170 stupnjeva dok ne poprime zlatno žutu boju. 200 grama vrhnja zagrijte te dodajte u akiviranu želatinu, bijelu čokoladu i bademe. Štapnim mikserom razradite smjesu te dodajte ostatak vrhnja. Smjesu pustite preko noći da odstoji te ju dan nakon razradite mikserom do željene konzistencije. 70 grama šećera pretvorite u karamelu te izlijte u pleh i pustite da se ohladi. Dodajte lješnjake te miksajte dok se smjesa ne pretvori u pastu. Sok od jabuke zagrijte na laganoj vatri s malo šećera te agar-agarom. Čekajte dok smjesa ne provrije te maknite s vatre i pustite da odmori. Štapnim mikserom pretvorite u željenu konzistenciju te dodajte kockice sitno nasjeckane jabuke. Okrugli kalup napunite gelom od jabuke i pastom od lješnjaka. Zaledite. Dodajte u drugi kalup prethodno napunjenom kremom od bijele čokolade i badema. Zaledite. Umočite u otopinu cacao maslaca i bijele čokolade te kistom nanesite zlatni sloj. Servirajte.