zlatno doba

Uz četiri ključne promjene do sretnijeg života nakon pedesete

\'umirovljenici, starci, sreca, stari,  obavezno potpisati photos.com\'
\'Photoshop\'
02.09.2010.
u 13:37

Iako se često smatralo da su najsretnije godine četrdesete, kada se osjećate najzadovoljnije, čini se da se granica pomakla na 54.

Kako se približavate 40-ima, veselite se da će upravo to biti najbolje godine vašeg života, baš kako ste čitali. No, pričekat ćete još malo. Prema nekim istraživanjima i ispitivanjima, tek s 54 godine doseći ćete razdoblje istinske sreće i zadovoljstva.

Štoviše, ista istraživanja pokazala su da su osobe u četrdesetim godinama nesretnije nego bilo koja druga dobna skupina. Prema anketi koju je provela banka First Direct, više od polovine osoba u 40-ima smatraju se nesretnima. Kao jedan od najčešćih razloga navodili su novac, odnosno zabrinutost zbog budućnosti.

Jedna od najvećih briga osoba ove skupine u Velikoj Britaniji je da nikad neće moći prestati raditi jer neće imati mirovinu ili imati tek jadna, nedostatna primanja. Isto bi se, ako ne i gore, moglo odnositi i na Hrvatsku, dakako.

Ovo je tek jedan od problema zbog kojih se osobe u četvrtom desetljeću života brinu. Nezadovoljstvo je najjače izraženo od 45. do 54. godine, a nakon toga počinje opadati.

Prema izvještaju, najsretnije su osobe koje su u životu napravile najmanje četiri ključne promjene: promjenu karijere, okončanje loše veze, odbacivanje "štetnog" prijateljstva, putovanje dulje od tri mjeseca te promjenu posla na slabije plaćeni kako bi se postigao manje materijalistički način života.

Ključne riječi

Komentara 5

BO
boston
23:45 03.09.2010.

Najsretnije godine nepostoje. Neko je sretan sa 26, neko nesretan sa 46. Sve ovisi od situacije i osobe. Kljuc srece je u podnosljivosti i prihvatljivosti situacije u kojoj smo !!

OB
-obrisani-
13:43 02.09.2010.

a da bi promijena uspijela potrebno je iselit iz hrvatske

KO
komora
18:54 02.09.2010.

koja glupost. Sretan je onaj kome malo treba!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije