Omiljena poslastica

Uz ovaj recept nama je svaki dan praznik – počastite se neopisivom sladolednom divotom i uživajte!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
18.07.2022.
u 10:47

Danas vam predlažemo pohani sladoled, savršenu poslasticu koja oduševljava ledeno-vrućom kombinacijom. Izvana topla hrskava korica, a iznutra hladni sladoled, na vama je samo da odaberete savršenu kombinaciju okusa.

Ova sjajna poslastica definitivno je san svakog ljubitelje sladoleda! Nastala je u kuhinji gastroblogerice Tatjane Miletić koja nas redovito oduševljava svojim kreativnim idejama.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pohani sladoled

Sastojci:

2 velike kugle sladoleda s okusom kikirikija, vanilije, čokolade... ili neka druga kombinacija

1 šaka kikirikija

Za koricu:

1 jaje

1 žličica cimeta

100 g kukuruznih pahuljica s bademom ili drugih po želji

80 g kikirikija

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Prozirnu foliju "iskrojite" tako da prekrije unutrašnjost plitke, široke čaše. Zatim u foliju stavite kuglicu sladoleda, pa šaku kikirikija i opet kuglicom sladoleda sve zatvorite. Izvucite sve zajedno s prozirnom folijom, formirajte veliku kuglu i zatvorite foliju kao bombon. Tako formirane kugle spremite na 2 sata u zamrzivač. Kukuruzne pahuljice, kikiriki i cimet sameljite i sjedinite, a posebno razmutite jaje u jednoj posudi. Nakon dva sata formirane kugle prvo dobro uvaljajte u smjesu kukuruznih pahuljica, zatim u jaje, pa ponovo u kukuruzne pahuljice. Sada ubacite kuglu u vrelo ulje pa je dvije-tri sekunde okrećite kako bi se oko sladoleda formirala hrskava korica. Poslužite odmah da se sladoled ne bi rastopio.

 



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije