Kada vam zatreba veća količina češnjaka tijekom kuhanja, a ne želite guliti režanj po režanj, isprobajte ovaj super trik koji je osvojio internet. Razdvojite glavicu na režnjeve, stavite ih u jednu posudu i prelijte vrućom vodom. Neka tako stoje minutu do dvije, izvadite ih van i samo povucite ljusku - skinut će se u trenu.
Drugi trik je da ubacite režnjeve u staklenku ili neku posudicu, zatvorite je i protresete nekih 30 sekundi - izvadite ih van i spremni su za upotrebu.
Twitter je oduševljen trećim trikom koji je vrlo jednostavan. U jednu ruku stavite glavicu češnjaka, a u drugu mali nož kojim ćete nabosti režanj i izvaditi ga jednim potezom iz ljuske.
As someone who makes a lot of Korean food, this is the best method for getting garlic peeled!
— 𝖛𝖆𝖑 ⬜⬜🟥🟥⬜⬜ (@VPestilenZ) June 17, 2019
👌 pic.twitter.com/14GGJDQhRj
Pogledajte predivnu reakciju malenog dječaka koji je na poklon dobio štene psića! ❤
Imamo i super trik kojim ćete se riješiti neugodnog mirisa koji ostaje na prstima nakon kuhanja. Uzmite kokosovo ulje i dobro ga utrljajte na dlanove i vrhove prstiju i potom isperite toplom vodom.
Genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk već večeras