Mislili ste da je nemoguće pripremiti ukusan i kremast sladoled bez mlijeka, jaja ili šećera? Isprobajte recept naše ugledne stručnjakinje za makrobiotičku prehranu, Jadranke Boban Pejić, i zaljubite se na prvu u slasticu koja oduševljava aromama i predivnom kremoznošću!
Čokoladni sladoled s indijskim oraščićima
Za sladoled:
1 l napitka od badema
200 g indijskih oraščića
1 žlica djevičanskog kokosovog ulja
100 g kakao praha
250 ml sirupa od agave
Za kakao preljev:
½ šalice rastopljenog kakao maslaca
½ šalice kakao praha
¼ šalice sirupa od agave
Priprema:
Indijske oraščiće nekoliko sati prije miksanja namačite u vrućoj vodi kako bi omekšali. Izmiksajte sastojke za sladoled u blenderu i zamrznite ih u zamrzivaču. Predlažemo da sastojke za preljev ubacite u plastičnu bočicu sa „sportskim“ čepom i dobro promućkate. Kada ste spremni za uživanje u sladoledu, servirajte ga i ukrasite preljevom. U slast!
Recept i fotografija preuzeti su iz knjige Jadranke Boban Pejić, Prirodno i slatko, Planetopija