Bez puno muke

Uz sasvim jednostavni trik rajčica će ostati svježa i sočna

shutterstock
08.04.2020.
u 07:00

Sve što trebate je promijeniti način slaganja rajčica u hladnjaku.

Iako mnogi misle da je povrće, rajčica je zapravo voće, a njezini plodovi su bogati vitaminom C, karotenom, vitaminom B1, a ima i vitamina E. Uz vitamine u plodovima su sadržane i značajne količine mangana, željeza i bakra. Sok od rajčice snižava krvni tlak, a povisuje izlučivanje želučanih i crijevnih probavnih sokova, pa olakšava probavu.

Što sve možete pripremiti s rajčicom pogledajte u videu:

MSN otkriva i kako da vam ova omiljena salata i dodatak sendvičima ostani svježa.

Većina tekućine se izgubi iz rajčice kada duže stoji, a kako bi se to spriječilo okrenite ih naopako na ravnu podlogu. Ovo je sjajan savjet ako imate dovoljno prostora u svom hladnjaku za cijeli tanjur rajčice. Ako nemate, postoji riješenje i za to. Samo prekrijte stabljiku s malo trake, pri tome pazite da prvo uklonite listove. Traka će spriječiti gubitak vlage i održat će vaše rajčice čvrstim i sočnim do korištenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije