PROMO

Uživajte u čarobnom adventu u Zagrebu

Božićno pivo
Foto: PR FOTO
1/5
PR
Autor
PR članak
16.12.2015.
u 13:02

U nekoliko posljednjih godina Zagreb je postao popularno odredište koje rado dočekuje svoje goste zabavom na mnogim trgovima i ulicama. Primjećujete li kako je ova zima posebno veselija i toplija? Osim sajmova po centru grada, svakodnevno se može uživati u bogatoj gastro ponudi u centru Zagreba, koja uz božićne lampice i dobro raspoloženje stvara idilični ugođaj. Brojni šandovi u svojoj ponudi nude suvenire i ukrase za nadolazeće blagdane, a ne zaboravite uživati u izboru hrane i pića. Fritule, kuhano vino i nekoliko vrsta kobasica godinama su činili jedinu gastro ponudu u Zagrebu.

Ovog adventa se ta ponuda proširila, tako sada po izuzetno povoljnim cijenama možete isprobati niz inozemnih specijaliteta. Uz domaću sarmu ili krpice sa zeljem, isprobajte germknedle ili originalne turske baklave. Osim tradicionalnog kuhanog vina, ovih blagdana ispijajte jedinstveno Božićno pivo. Budući da su u popularnim kućicama porcije hrane obilnije, a cjenovno prihvatljive, tako se i ponuda pića ovog adventa proširila što su brojni kupci prepoznali.

Iako tradicija ispijanja božićnih piva seže u doba prije Krista i vraća nas na sjever Europe, običaj pripremanja ovog pića proširio se diljem starog kontinenta. Tako danas vinske zemlje, poput Italije i Francuske uoči blagdana pripremaju božićno pivo po svojim recepturama. Primjerice, Hrvatska se zadnjih 26 godina smjestila među zemlje koje su iskusne u pripremi ovog pića. Tradicija je da se svake godine mijenja vizualni identitet, odnosno etiketa Božićnog piva, a nju osmišljavaju domaći likovni umjetnici. Ovogodišnju etiketu dizajnirala je mlada umjetnica Ivona Jurić. Pravo blagdansko raspoloženje doživite upravo na Trgu bana Josipa Jelačića kroz najrazličitiji program gdje svakodnevno možete poslušati brojne dječje priredne, kulturno-umjetnički zabavni program s tradicionalnim koncertom Zaklade Ane Rukavine, 21.prosinca.

Božićno pivo možete naći u većini ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske, kao što ga možete kupiti u maloprodajnim objektima i umotati tako da bude jedinstven poklon. Advent ni ove godine neće proći bez Božićnog piva koji uljepšava blagdanski ugođaj i može predstavljati blagdanski dar svim istinskim pivoljupcima. Jedinstveno na našem tržištu, punog i snažnog okusa sa 6,1% alkohola, servira se hladno i idealno prija uz blagdanske delicije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?