Djelotvorno!

Veliki vodič za čišćenje: Kako ukloniti mrlje od pudera, krvi, kave, znoja..?

Shutterstock
31.07.2024.
u 08:00

Vodič za uklanjanje mrlja postao je viralan, detaljno objašnjavajući kako se boriti protiv 12 najčešćih i najtvrdokornijih mrlja, uključujući kavu, vino, krv, puder i čokoladu.

Ova kompilacija pametnih trikova i savjeta nedavno je podijeljena na X-u i brzo je postala viralna. Objavu je lajkalo gotovo 300 tisuća korisnika. Vodič korak po korak detaljno opisuje što primijeniti na svaku vrstu mrlje, kao i metodu primjene, osiguravajući da zaprljani predmeti ponovno izgledaju kao novi. Evo što vodič navodi:

Crveno vino - tapkanjem nanesite gaziranu vodu, zatim prekrijte solju i ostavite preko noći". Pivo - namočite u hladnoj vodi; tretirajte sredstvom za uklanjanje mrlja i operite. Kava i čaj - tapkanjem nanesite bijeli ocat prije pranja. Ruž za usne - sastružite višak boje, zatim tretirajte sredstvom za uklanjanje mrlja i operite. Krv - namočite u hladnoj vodi dva sata; tapkanjem nanesite mješavinu pola amonijaka i pola vode. Puder - nanesite tekući deterdžent za suđe, zatim operite na visokoj temperaturi.

VEZANI ČLANCI: 

Znoj - pomiješajte jednake dijelove limunovog soka i vode; dodajte sol da stvorite pastu za ribanje i operite. Čokolada - poprskajte sredstvo za uklanjanje mrlja kako biste prethodno tretirali, zatim operite. Soja sos - isperite hladnom vodom i potapkajte amonijakom; nanesite sredstvo za uklanjanje mrlja i operite. Senf - sastružite višak senfa i operite na visokoj temperaturi. Kečap - isperite hladnom vodom sa unutarnje strane majice ili tkanine koju ste zamazali, zatim spužvom nanesite ocat i operite. Preljev za salatu – tretirajte sredstvom za uklanjanje mrlja; operite na visokoj temperaturi.

 

Zahvalni korisnici na X-u izrazili su oduševljenje za toliko potrebne savjete, a nekoliko njih podijelilo je priče o uspjehu nakon što su slijedili vodič. Jedna korisnica je primijetila: "Ovo mi je stvarno pomoglo nakon što sam jučer razmazala tonu pudera po svojim omiljenim trapericama i nisam ga mogla izvući čak ni nakon što sam ih odmah bacila u perilicu." Drugi je podijelio: "Upravo sam prolilo kečap po hlačama. Hvala za savjet!" A treći: "Vrlo korisno, posebno za krv."

Stručnjakinja upozorila: Ove prostorije u domu je potrebno usisavati nekoliko puta dnevno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije