HUMANOST

Vesna Pisarović na klupi Split Stars Teama

28.09.2002.
u 00:00

Vrhunac gotovo četverosatne završnice Sportskih igara mladih - Pepsi 2002. godine koja je održana pred 3000 gledatelja u velikoj dvorani na Gripama bila je revijalna malonogometna utakmica između Split Stars Teama i Sportskih zvijezda. U finalnoj priredbi koja je imala i humanitarni karakter, jer je cijeli prihod namijenjen Dječjem domu Maestral, nastupilo je više od 200 izvođača.

Redale su se brojne plesne i glazbene skupine, klape, mažoretkinje iz Splita, Kaštela i Čakovca, a onda je dvoranu "napalio" Vinko Coce. Mikrofon je uzeo i Igor Štimac otpjevavši "Mare i Kate", da bi se na parketu pojavila i ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Euroviziji Vesna Pisarović. Nakon dva glazbena broja Vesna je sjela na klupu svojih kolega iz Splita, Split Stars Teama, koji su predvodili Goran Karan, Giulliano, Hari Rončević, Ćubi, Dundo...

S druge strane čekao ih je vrlo težak protivnik - Sportske zvijezde za koje su igrali Slaven Bilić, Igor Štimac, Aljoša Asanović, Tonči Gabrić..., ali i naša svjetska veslačka bronca, braća Nikša i Siniša Skelin, burno pozdravljeni s tribina. Pobjednik se odmah nazirao jer su Štimac i društvo rano poveli sa 2:0, a za neizvjesnost se pobrinuo Giulliano, smanjivši rezultat.

Sa konačnih 3:1 pobijedile su Sportske zvijezde u čijim se redovima ipak nisu pojavili najavljeni Blaž Slišković, Dino Rađa, a niti Goran Ivanišević koji je, istina, navratio u dvoranu kao počasni dopredsjednik Igara, pozdravljajući još jednom cijeli projekt, ali preskačući nogomet zbog svoje rehabilitacije i povratka u tenis.

Ivica Javorčić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije