PAROVI

Vratite vatreni seksualni život čak i nakon puno godina braka

seks
Arhiva VL
23.03.2010.
u 13:32

Upravo tu temu razrađuje i istražuje američka autorica Christine Nehring u knjizi "A Vindication Of Love". Osnovno je polazište stvaranje odmaka u vezi.

Iako se možda na prvu ne čini logično, povećana intimnost među partnerima može dovesti do slabljenja seksualnog života. Upravo tu temu razrađuje i istražuje američka autorica Christine Nehring u knjizi "A Vindication Of Love". Osnovno je polazište stvaranje odmaka u vezi, prostornog i mentalnog.

Kako tvrdi Nehring, erotska tenzija ovisi o tajnovitosti za koju je neophodno da imate područja odvojena čak i od svojih voljenih. I sama zaljubljenost proizlazi iz te želje da se okusi nepoznato.

Zato se nerijetko otuđenost u krevetu javlja kod parova koji rade zajedno i cijele dane provode skupa.

- Kada radite zajedno, razgovor lako prijeđe u rutinu, a najčešće teme postanu briga za kućanstvo i djecu – objašnjava Nehring te dodaje da se dio čari gubi i zbog toga što smo doma obično u nekoj kućnoj odjeći, a kako vrijeme prolazi, sve rjeđe posežemo za erotskim donjim rubljem.

Na sreću, postoje mali trikovi za razbijanje svakodnevne rutine. Ako već ne možete promijeniti posao, pokušajte što manje vremena na poslu provesti u blizini svog partnera. Radite li, pak, od kuće, odijelite si radne prostore ili  pokušajte u posao ubaciti povremena službena putovanja na koja ćete otići sami.

- Jednom kada stvorite makar i najmanji odmak, vrijeme je za obnavljanje romatike – na ručak otiđite u pub ili restoran, dođite odvojeno kao da je riječ o prvom spoju. Flert u braku može učiniti čuda za vaš seksualni život. Možete čak i koju večer provesti u hotelu – objašnjava Nehring i zaključuje kako je najveći neprijatelj erotike – rutina.

Ključne riječi

Komentara 6

RU
Rumba
15:03 23.03.2010.

Autor ovog članka sa svojim savjetima je,najblaže rečeno,kompletan kreten ...

RO
roginic26
09:11 24.03.2010.

bla bla bla.... koliko još knjiga mora biti napisano da bi se jedno te isto ponovilo... po tome svaka kućanica koja se nakon 10 godina braka još uvijek sa suprugom ima odnose može napisati vodič ;))) ja vjerujem da je do sada sve rečeno i napisano... pa tko je znanje usvojio je usvojio tko nije nije.... kad napokon netko otkrije nekaj novog onda se javite...

RA
radant
13:07 24.03.2010.

obrisa me ,bez ikakovog razloga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije