Sastojci:
600 g pilećeg filea, 1 Vegeta marinada s pivom, 200 g svježe crvene paprike, 100 g tikvica, 100 g mladog luka, 200 g većih šampinjona, 4 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja, sol, Crni papar Podravka
Priprema:
Pileći file operite i posušite papirnatim ubrusom. Prerežite ga vodoravno po dužini, a zatim i okomito kako biste dobili 4 jednaka dijela od svakog filea. Svaki dio napikajte na štapić za ražnjiće, složite ih u odgovarajuću posudu i prelijte Vegeta marinadom s pivom.
Ostavite marinirati barem 30 minuta pa ih ispecite na roštilju ili na grill-tavi.
Pečene ražnjiće ostavite na toplom pa na roštilju ispecite papriku i tikvice narezane na ploške, klobuke šampinjona i mladi luk. Pečeno povrće prelijte maslinovim uljem, posolite, popaprite i poslužite uz marinirane ražnjiće.
>>Maštovito osvježenje: Salata s avokadom i jagodama
>>Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj