Heteropaternalna superfekundacija

Vrlo rijedak fenomen: Imaju različite očeve, jedna je bjelkinja, a druga azijatkinja i - blizanke su

@zabibby
29.08.2024.
u 12:30

Blizanke, koje izgledaju potpuno različito, iznenadile su javnost kad su otkrile da imaju istu majku, ali različite očeve.

Dvije su djevojke zbunile mnoge ljude nakon što su otkrile da su blizanke, unatoč tome što pripadaju različitim rasama. Libby je azijskog porijekla, s tamnosmeđom kosom i smeđim očima, dok je Zabrina bijele rase, plavokosa i plavooka, Unatoč njihovom potpuno različitom izgledu, one su blizanke. Ovaj fenomen je rezultat rijetke pojave poznate kao heteropaternalna superfekundacija, piše The Sun.

Na TikToku, blizanke su objasnile da je njihova majka, dok je studirala, izlazila s Libbynim ocem, a potom imala aferu sa Zabrininim ocem. Kao rezultat toga, sperma oba muškarca oplodila je različita jajašca u isto vrijeme, što je dovelo do toga da majka zatrudni s blizankama koji imaju različite očeve. Heteropaternalna superfekundacija je vrlo rijetka kod ljudi, ali je relativno česta kod životinja poput mačaka i pasa.

 

@zabibby Literally look it up if you dont believe us #heteropaternalsuperfecundation #interacialtwins #twin #fypage ♬ original sound - Libby&Zabrina

Naposljetku, oba su oca dobila puno skrbništvo nad svojim kćerima jer njihova majka ‘nije bila prikladna za roditeljstvo’. Očevi su odlučili djevojčice odgajati kao sestrične. ‘Nisu mislili da možemo shvatiti ovu informaciju i nisu nam htjeli reći dok smo bile mlađe’, rekla je Libby.

Kad su imale 11 godina, otkriveno im je da su zapravo blizanke. ‘Zamislite da imate sestričnu, a onda saznate da ste blizanke’, rekla je Libby. Kažu da nikad nisu sumnjale u to, unatoč istom datumu rođenja, jer su izgledale potpuno drugačije. Libby i Zabrina žive s očevima, ali se redovno viđaju. ‘Oni žele da imamo blizak odnos’, dodala je Libby.

 

@zabibby Replying to @eiliya🌺💌 PART TWO! Please ignore zabrina zoning out in back 😭 #heteropaternalsuperfecundation #twin #fypage ♬ original sound - Libby&Zabrina

Video, objavljen na TikToku pod korisničkim imenom @zabibby, izazvao je mnoštvo reakcija i privukao preko 7,9 milijuna pregleda, ostavljajući mnoge korisnike u šoku. Komentari na TikToku pokazali su koliko je ovaj fenomen zapanjio ljude. Jedna osoba je napisala: ‘To je nevjerojatno! Uvijek sam se pitala je li ovo moguće’. 

VEZANI ČLANCI: 

Druga osoba je komentirala: ‘Išao sam u školu s blizancima različitih rasa! Mislio sam da je to tako cool’. Treća osoba je dodala: ‘Kao majka blizanaca, nisam znala da je ovako nešto moguće!’. Četvrta je primijetila: ‘Vi zapravo imate sličan nos. Sad vidim da ste blizanke’.

Majka želi blizancima dati ista imena, ali tata se protivi: 'Ne odgajamo jedno dijete, moraju biti drugačiji'

Komentara 5

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
17:39 29.08.2024.

Mama je bila popularna na faksu.

Avatar lola lola
lola lola
17:59 29.08.2024.

Evo pokusavam upisati znanstveni pojam ovoga slucaja koji je napisan u podnaslovu ali Vecernji mi veli da je uvredljiv pojam hahahahah....

Avatar Make my day
Make my day
17:22 29.08.2024.

Bliznakinje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije