Ovog će se četvrtka (1. srpnja) u restoranu Tagliata u Zagrebu održati se posljednji od 5 evenata u nizu, kojima je organizator agencija Ricerca Mercato fantastično najavila i otvorila turističku sezonu te napravila veliki korak u oživljavanju i oporavljanju ugostiteljsko-turističkog sektora nakon globalne pandemije koja nas je zadesila. Kako i sam naziv govori – Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca – event je namijenjen ugostiteljima, hotelijerima, vinarima, gastronomima i mnogim drugim usko povezanim s tim zanimanjima. Cilj manifestacije jest poslovno povezivanje proizvođača raznih proizvoda i delicija s ugostiteljsko turističkom strukom te edukacija i podizanje kvalitete usluge i ponude.
Partneri ovog iznimnog projekta su Hrvatska turistička zajednica, Zagrebačka županija i Turistička zajednica Zagrebačke županije, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Hrvatska gospodarska komora ŽK Zagreb, Obrtnička komora Zagreb, a sam projekt je i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede.
Ulaz je besplatan, kao i korištenje čaše i ulaz na sve radionice, a goste očekuju brojne edukativne radionice, razni mnogobrojni izlagači s kvalitetnim proizvodima te humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina i humanitarni Cooking show. Pripremu Cooking showa i večere voditi će gastro chef Dragan Jovanović, Luka Dančulović i Tomislav Karamarko, dok će u pripremi večere uz njih sudjelovati i kuhari restorana Tagliata.
Cjelokupni raspored eventa možete pronaći u nastavku:
11:00 – 12:00 - Prijava gostiju i piće dobrodošlice
12:00 – 12:15 - Otvaranje konferencije i uvodni kratki govori
12:15 – 13:00 - Prezentacija svih izlagača uz degustaciju njihovih proizvoda
13:00 – 14:30 - Pauza uz druženje s izlagačima i humanitarni Cooking Show - lokalna enogastronomija
Prezentacija gostiju iz Kaštela: Kaštelanski žmuli i pjati, kaštelanska eno-gastro baština
14:30 – 14:45 - Meiko stroj za čaše, prezentacija Gastro Tim
14:45 – 15:20 - Zbog čega je važan pravilan servis u ugostiteljstvu, sommelier Mario Meštrović
15:20 – 16:00 - Potencijal Roze vina, sommelier Filip Savić
16:00 – 17:00 - Pauza uz druženje s izlagačima
Dvorana 1
17:00 – 17:15 - Riesling – tajna dugovječnosti, sommelieka Manuela Maras i Kruno Filipović
17:15 - 17:30 - Glassology koncept by Libbey, prezentacija Scorpio
17:30 - 18:15 - Novi trendovi u miksologiji, prezentacija Barmen.hr Zoran Lukić i Filip Sarilar
Dvorana 2
17:00 – 17:30 - Sousvide kuhanje i vakumiranje moderne generacije i Foodd plating, chef i vlasnik Gastro kluba Pula Dragan Jovanović
17:30 - 18:00 - Prezentacija vrhunskog kuhara Tomislava Karamarka
18:15 – 19:00 -Pauza uz druženje s izlagačima
19:00 – 20:15 - Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, sommelierka Mira Šemić
19:00 – 20:00 - Izlagački prostor se zatvara
20:30 – 23:00 - Humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina, večeru i prezentaciju stručno će voditi vrhunski sommelieri i kuhari(uzvanike pozivaju izlagači i partneri)
23:00 - Zahvala uzvanicima od strane tima Wine EnoGastro Vip Eventa i zatvaranje eventa
Ukoliko ste zainteresirani i želite doći na ovaj događaj potrebno je prijaviti se na web stranici https://dantes.biz/ zbog ograničenog broja gostiju!