Kako se vrijeme kvari, a temperature polako padaju, mekane dekice i topli napitci zvuče sve privlačnije, a bez obzira planirate li druženje s bliskim prijateljima u kućnoj atmosferi ili samo opuštanje uz dobru knjigu, s ukusnim će sezonskim receptima i klasičnim začinima i jesen biti nekako 'toplija'...
Napitak od karamela
1 žlica šećera
250 ml mlijeka
nekoliko zrna kardamoma (po želji)
U manjem lončiću ugrijte mlijeko zajedno s kardamomom koji ste malo usitnili mužarom. U drugi lončić stavite žlicu šećera pa ga kuhajte na laganoj vatri dok se ne pretvori u zlatnosmeđi karamel. Procijedite mlijeko u karamel, dobro promiješajte i poslužite toplo.
Nives Celzijus objavila fotografiju staru 20 godina, pogledajte kako je izgledala
Koktel od kokosa i ruma
200 ml kokosova mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
100 ml ruma
3 žlice sirupa od lješnjaka
1 vrećica burbon vanilin šećera
cimet
Dobro izmiješajte kokosovo mlijeko, vrhnje, rum i sirup od lješnjaka. Dodajte vanilin šećer i cimet po želji Stavite u hladnjak na nekoliko sati i poslužite s dodatnim cimetom.
Napitak od naranči i đumbira
200 ml soka od ljute naranče ili limuna
1 prst naribanog svježeg đumbira
grančica svježeg ružmarina
5 žlica meda
Sok od limuna, đumbir i ružmarin stavite na laganu vatru i čim počne vreti, maknite lončić s vatre. Kad se mješavina malo ohladi, dodajte med i miješajte dok se potpuno ne rastopi. Ulijte u steriliziranu bocu ili staklenku. Kad se ohladi, čuvajte u frižideru. Za posluživanje: prelijte 4 žlice napitka kipućom vodom i po želji dodajte još žlicu meda.
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!