Tartuf, kamenice, kavijar, jagode, šampanjac, šparoge, đumbir, papričice....Kojim sve namirnicama nisu pripisali afrodizijačka svojstva i dizali im cijenu - za posve male količine mjerene u gramima - a sve nebi li pojačale libido.
Novi afrodizijak - onaj koji će okusne pupoljke kod čovjeka dovesti u stanje da luči hormon sreće i uzbuđenja - dovela je namirnica s kojom se svakodnevno susrećemo i vrlo je često igonoriramo.
Riječ je bundevi, točnije pečenoj bundevi čiji miri s ima afrodizijačko djelovanje na muški mozak, piše talijanski nanopress.
Potvrdila je to studij provedena u centru za istraživanje mirisa i okusa u Chicagu, a njenu su točnost ispitali usporedivši je s djelovanje čak 40 različitih aroma na protok krvi u muškom spolnom organu.
Zanimljivo da je upravo miris pite od bundeve povećao protok krvi za prosječno 40 %. Kako sve ide u paru, tako su istraživači 'sparili' miris bundeve s mirisom lavande. Upravo se to pokazalo kao najbolja kombinacija.
No, osim što miris pečene bundeve podiže muški libido, ona je vrlo zdrava hrana za muško zdravlje. Koštice bundeve pospješuju potenciju kod muškaraca.
U testiranjama su, osim bundeve, ispitanici - uglavnom muškarci - vrlo dobro reagirali na mirise vanilije i jagode, ali i na njihovu kombinaciju. .
Nekakav, baš me zanima gdje si to tartufe jeo kao šampinjone. Tartufi se koriste kao dodatak jelima, npr. naribaju se na tjesteninu, ili ih se dodaje uz biftek itd. Članak govori o navodnim afrodizijačkim svojstvima buče i tartufa, a ne komparira ih kao prehrambeni proizvod, kao što ne možeš miješati grejpfrut i rajčicu. A tartuf košta zato što je rijedak.