Lijepo u metropoli

Zagrepčani imaju najviše novca i najbolje susjede

novac
Igor Kralj/Pixell
06.08.2010.
u 17:58

Građani Like, Korduna i Banije najmanje su zadovoljni, primanja im ne pokrivaju ni sve potrebe, a kamoli sitna veselja.

Kriza se najmanje osjeća u velikim gradovima gdje je život lakši, pokazuje novo istraživanje kojim je trebalo utvrditi nacionalni indeks sreće. Kako donosi portal banka.hr, najzadovoljniji su građani Zagreba (59,9 posto).

Analizirala se raspoloživost novca za određene životne namjene (hranu, stanovanje, odjeću i obuću te za “male luksuze“), dostupnost i kvaliteta javnih usluga (pitka voda i zdravstvena zaštita) te susjedstvo (blizina javnog prijevoza, kvaliteta komunalnih usluga, uređenost javnih površina, blizina škola, vrtića, zdravstvene zaštite), kao i odnos s ljudima koji su nam susjedi. I kad je riječ o zadovoljstvu količinom raspoloživa novca, ponovno se pokazala razlika između Zagreba i sjeverne Hrvatske, Slavonije te Like, Korduna i Banije.

Građani regija koje obuhvaćaju veće i razvijenije gradove, poput Zagreba, Splita i Rijeke, općenito su zadovoljniji pristupom osnovnim potrebama u odnosu na ostale hrvatske regije, naročito u odnosu na područje Like, Korduna i Banije, gdje su građani najmanje zadovoljni.

Elementi u kojima se ove razlike najviše ističu vezane su uz količinu novca kojim građani raspolažu za hranu i stanovanje, pa i za ostale prosječne potrebe: odjeću i obuću te povremene “male luksuze“.

Ključne riječi

Komentara 36

OB
-obrisani-
23:46 06.08.2010.

Doktorice nabije te jedan \"dotepenec\" djeca ti nemaju posao jer su nesposobna, a takvima si ih ti napravila omogucivsi im sve........ne moraju se borit za goli zivot kao sto sam ja morao

OB
-obrisani-
18:22 06.08.2010.

mali ispravak naslova \"zagrePčana\" u Zagrebu vie nema Zagreb je postao najsjverije i najzapadnija bosanska čaršija s primitivčinama da ih zamišljamo ne bi ih izislili,a najgore je što negativna selekcija zadnjih 20 godina je model društenog razvoja Zagreb je postao Bosna ukratko

ZA
zadranin
19:06 06.08.2010.

Da mi plaćaju 1000 eura na dan ne bi živio u jugogradu Zagrebu,pa tamo niko nikoga ne pozna..otuđena i materijalistička sredina.. Ova istraživanja su proljev

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije