sretan radnik

Zaposlenicima ove tvrtke plaćaju dodatno da se naspavaju, budu sretni...

Veza na poslu
Foto: Thinkstock
1/3
24.10.2018.
u 07:02

Zaposlenike se potiče da uzimaju slobodne dane, a rad mora biti osiguran u ugodnoj i pozitivnoj radnoj atmosferi.

Sretan radnik je najbolji radnik.

A koliko sretan može biti radnik ako njegov poslodavac brine o tome da se, primjerice, dovoljno naspavao?

Znaju to u tvrtci za organizaciju vjenčanja Crazy Inc., u Japanu, vjerojatno jedinoj na svijetu koja svoje radnike nagrađuje bodovima za kvalitetan san. Radnici koji spavaju minimalno šest sati, tijekom pet noći u tjednu, nagrađuju se bodovima koji se mogu zamijeniti za, primjerice, besplatne obroke. No, nema varanja jer posebna aplikacija bilježi sate sna pojedinog radnika, a godišnje mogu zbog spavanja zaraditi dodatno i do 3600 kn. 

Osim toga, zaposlenike se potiče da uzimaju slobodne dane, a rad mora biti osiguran u ugodnoj i pozitivnoj radnoj atmosferi. 

Ako mislite da je ovo radno mjesto iz snova čest slučaj u Japanu, varate se. Istraživanja su pokazala kako je više od 92 posto Japanaca starijih od 20 godina kronično nenaspavano, stoga ne čudi politika ovog poslodavca da je zadovoljan radnik - najbolji radnik!. 

 

 

 

Komentara 1

VI
virtual1
11:57 24.10.2018.

Meni kad bi plaćali da uzimam slobodne dane ja bi bio bogat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije