pozorno pogledajte

Zbog ove nevjerojatne optičke iluzije činit će vam se da plačete

@daily_illusions1
11.08.2024.
u 06:00

Usmjerite svoj pogled na središte slike i, nakon nekoliko trenutaka, počnite odbrojavati od pet bez pomicanja pogleda.

Optičke iluzije su ultimativne mozgalice koje mogu testirati našu percepciju ili zbuniti oči. Kaže se da redovito rješavanje ovih vizualnih zagonetki s vremenom poboljšava naše sposobnosti. Sada je @daily_illusions1 na TikToku, sa svojih 193.700 pratitelja, objavio novu iluziju koja izaziva pažnju. TikToker postavlja jednostavan izazov gledateljima: nemojte treptati, piše Mirror

U videu, daje upute: ‘Pripremit ću vas da vidite nešto u usporenom snimku. Usredotočite pogled na središte iluzije na vašem ekranu. Što god radili, nemojte treptati ili skretati pogled. Što duže ostanete fokusirani na središte, bolji će biti rezultati. Uskoro ću vas zamoliti da pogledate svoju ruku, i vidjet ćete kako se udaljava od vas. Nastavite pratiti moj glas i slijedite ove upute za najbolji efekt’. 

 

@daily_illusions1 This is crazy😱#illusion #opticalillusion ♬ original sound - Daily Illusions

Ključ je zadržati fokus na središtu iluzije dok se odbrojava od 5 do 1. Optička iluzija brzo je prikupila 403.900 lajkova i više od 7.600 komentara, izazivajući razne reakcije. Jedan zapanjeni korisnik je uzviknuo: ‘Počinjem plakati’, dok su drugi ostali zbunjeni, pitajući se: ‘Kako da prestanem?’. 

Zainteresirani ste za ovaj intrigantni fenomen? Usmjerite svoj pogled na središte slike i, nakon nekoliko trenutaka, počnite odbrojavati od pet bez pomicanja pogleda. Jeste li bili iznenađeni onim što ste vidjeli?

U koliko sati ste rođeni? Taj podatak otkriva mnogo o vašoj osobnosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije