za veći libido

Želite povećati strasti u spavaćoj sobi? Pomoći će vam ova hrana, kako tvrde stručnjaci

Shutterstock
11.12.2021.
u 23:35

Jeste li se ikada zapitali zašto je čokolada znak strasti na Valentinovo? Čokolada sadrži feniletilamin, spoj koji se oslobađa tijekom seksa.

Svi mi imamo popis stvari koje nas uzbuđuju. Uz to, kako piše Mindbodygreen, postoje specifične namirnice za koje je znanstveno dokazano da zapravo jačaju vaš libido.

Smokve
Smokve imaju dva snažna svojstva koja vam mogu pomoći da dobijete uzbuđenje koje vam je potrebno u spavaćoj sobi. Ovo voće sadrži magnezij, koji pomaže u proizvodnji spolnih hormona koji stimuliraju vaš libido i aminokiselinu koja pomaže opuštanju krvnih žila.  To povećava protok krvi u sve dijelove vašeg tijela.

Losos 
Losos je izvrstan način za zagrijavanje romantične večere za dvoje. Omega-3 također poboljšava protok krvi i cirkulaciju, pobuđujući sva vaša osjetila i signalizirajući vašem mozgu da se opusti i uđe raspoloženje za seks.

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Šparoge
Imaju visok sadržaj folata, koji pomaže u proizvodnji histamina u tijelu. Histamin je ključni čimbenik zdravog spolnog nagona za muškarce i žene. 

Čili papričice
Tražite onaj sastojak koji će zasigurno začiniti vaš seksualni život? Ne tražite dalje od čili papričica! Začinjena hrana povećava broj otkucaja srca i potiče pumpanje krvi. Čili papričice oslobađaju endorfine zbog kojih osjećate euforiju.  

Batat
Luda i nezaboravna noć s partnerom može zahtijevati dugotrajnu energiju, a slatki krumpir može pružiti upravo to! To je ugljikohidrat koji se sporo razgrađuje i potiče strast.

Čokolada
Jeste li se ikada zapitali zašto je čokolada znak strasti na Valentinovo? Čokolada sadrži feniletilamin, spoj koji se oslobađa tijekom seksa. Ovaj spoj proizvodi efekte podizanja raspoloženja i afrodizijaka. Ovo poboljšanje raspoloženja moglo bi biti sve što je potrebno za povećanje osjećaja želje i privlačnosti između dvoje ljudi.

Breskve
Breskve imaju puno vitamina C, koji dokazano povećava libido kod žena. Stoga sljedeći put kada planirate divlju noć, razmislite o opskrbi ovim slatkim i nježnim voćem.

Što su Hrvati googlali u 2021.? EURO 2020., Ambasadorova kći...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije