imala je nepodnošljive bolove

Željela je veću pozadinu pa je zbog jeftine operacije završila s dvije rupe na stražnjici

Shuttershock
11.09.2024.
u 12:30

Majka troje djece željela je otići na operaciju u Tursku, no ipak se odlučila za salon koji je pronašla na Facebooku

Melissa Crawford (30), iz Belfasta u Sjevernoj Irskoj, oduvijek je bila svjesna svoje "ravne" pozadine i tražila je načine da se osjeća sigurnije u svojem tijelu nakon što je zbog poroda izgledala kao "daska". Prvo je razmišljala o odlasku u Tursku na "tekući BBL" (eng. Brazilian Butt Lift), ali kao zaposlena majka troje djece odlučila je pronaći salon bliže kući, piše The Sun.

Melissa, inače radnica za podršku žrtvama, na Facebooku je slučajno naišla na kozmetičarku koja nudi taj tretman te je rezervirala termin. Ispričala je da je izdvojila 1700 funti za nekirurško podizanje stražnjice i tretman popunjavanja obrva. "Nikad nisam čula za taj salon, ali je kozmetičarka objavljivala radove na Facebooku", ispričala je Melissa.

Svom tretmanu bila je podvrgnuta 8. svibnja te je rekla da je osjećala "neizdrživu" bol jer joj je jedna litra filera ubrizgana u stražnjicu iglom veličine one za liposukciju. Melissa tvrdi da joj nikada nije rečeno da potpiše bilo kakve dokumente niti joj je pokazano koje proizvode unose u njezino tijelo. "Jednostavno je donijela veliku prozirnu torbu s unaprijed napunjenim špricama. Bila je jako teška i masivna", opisala je Melissa.

VEZANI ČLANCI:

Kozmetičarka joj je prvo filere ubrizgala u stražnjicu, a prije tretmana ubrizgala joj je i lidokain za umrtvljivanje. "Samo je pitala jesam li alergična na nešto, ali nisam morala ništa potpisati. Sjećam se da sam se uspaničarila jer nisam mislila da je to dobar znak, ali sam silno željela da se tretman obavi. Nije mi pokazala što će koristiti i nije mi pokazala nijedan rok trajanja na proizvodima", rekla je Melissa.

Kozmetičarka je Melissi predložila da u stražnjicu stavi jednu litru filera. "Zalijepila sam se za krevet u znoju. Odjeća mi je bila natopljena i grizla sam ruku. Bilo je mučno. Kad je završila, osjetila sam veliko olakšanje. Osjećala sam se kao da ću se onesvijestiti", ispričala je Melissa. Rečeno joj je da će joj ostati oteklina da te prvu noć mora ležati na trbuhu. 

No bolovi su, kako je opisala, bili gori od poroda, a 24 sata nakon kozmetičkog na zadnjici su joj počeli rasti apscesi. Melissa tvrdi da je kontaktirala estetičarku zbog infekcije i problema s filerom za obrve. "Cijelo vrijeme sam slala poruke kozmetičarki, a ona mi je rekla da ne vjeruje liječniku opće prakse jer se ne razumiju u estetiku. Rekla je da će poslati fotografije svojim ljudima, ali nikad mi se nije javila o tome", prisjetila se.

Osim otekline, Melissa je patila od niza drugih fizičkih nuspojava, osjećala se "ošamućeno" i nije mogla jesti. Prvo joj je kozmetičarka savjetovala da koristi električnu četkicu za zube da bi pomogla mišićima i smirila natečeno lice, a zatim ju je ignorirala. Njezin liječnik opće prakse propisao joj je antibiotike da bi joj snizili temperaturu, ali je do 17. svibnja i dalje osjećala bolove.

"Čak sam se i uz lijekove budila usred noći i znoj je curio s mene. Bila sam u agoniji. Bilo je to kao užasno lupanje i osjećala sam se kao da mi je netko upravo gurnuo ciglu u stražnjicu koja se pekla", opisala je Melissa. 

GALERIJA: Previše proteina štetno je za zdravlje: Ovo je šest znakova da pod hitno morate smanjiti unos

1/7

Obratila se drugom estetičaru koji joj je rekao da ide ravno u bolnicu te je 21. svibnja podvrgnuta operaciji da joj se izvadi filer iz tijela i uklone apscesi sa stražnjice. 

Unatoč tome, Melissa je rekla da su joj na stražnjici ostala dva ožiljka i udubljenja poput rana od metka. "Kirurg mi je rekao da mora odmah ukloniti filer jer je završio u mom krvotoku. Odvezli su me na hitnu operaciju i izašla sam s dvije rupe na zadnjici. One su masivne i zauzimaju veći dio moje stražnjice. Tu će trajno ostati ožiljak", ispričala je. 

Osim problema sa stražnjicom, Melissa tvrdi da je zbog popunjavanja obrva koje je izvršila kozmetičarka izgledala kao Quasimodo. "Oko mi je bilo obješeno. Zbog toga su mi ekstenzije trepavica bile okrenute prema dolje i nisam mogla vidjeti i bilo je tako teško", ispričala je. Kozmetički terapeuti mogu ponuditi tretmane u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali su estetičari više obučeni i kvalificirani za tretmane njege kože. 

"Ne nudi puno mjesta filere za stražnjicu i bilo ju je tako teško pronaći. Kozmetičarka je rekla da je sama napravila filer za stražnjicu pa sam mislila da je to dobar znak", zaključila je Melissa. Melissa je rekla da ju je cijelo iskustvo odvratilo od uzimanja filera za cijeli život i sada upozorava druge na vlastite fizičke i psihičke posljedice nakon liječenja. 

Sophia (24) zahvaljujući operaciji ponovno progledala nakon tri godine

"Ne mogu nositi traperice ili haljine. Sad nosim samo široku odjeću. Ne mogu sad ići ni na kakvu operaciju da to popravim tako da sam zapela s ovim cijeli život. To je bila moja najveća nesigurnost i sada se osjećam glupo", rekla je, "Sada me to proganja. Moja su djeca sve djevojčice i pitali su me zašto sam to učinila. Izgled blijedi, ali vaša osobnost ostaje zauvijek. Kada se standardi ljepote promijene, ostat ćete sa svim tim filerima u tijelu".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije