dobro razmislite

Ovo su najopasniji estetski zahvati koje možete napraviti: Jedan ima 92% rizika od komplikacija

shutterstock
30.08.2024.
u 10:30

Istraživači upozoravaju da pacijenti preuzimaju velike rizike kada se odluče za ovu vrstu zahvata.

Nedavno istraživanje otkrilo je da jedan estetski zahvat nosi nevjerojatno visoki rizik od komplikacija, s čak 92% vjerojatnosti problema. Operacija promjene boje očiju, koja uključuje različite tehnike poput estetskih implantata šarenice, laserskog uklanjanja pigmenta i keratopigmentacije, smatra se najopasnijom među estetskim zahvatima, piše New York Post.

Prema podacima internetske trgovine naočalama, Overnight Glasses, ova operacija može iziskivati od jednog do osam tjedana za oporavak, a prosječna cijena je oko 11.000 eura. Istraživači upozoravaju da pacijenti preuzimaju velike rizike kada se odluče za ovu vrstu zahvata, posebno s obzirom na mogućnost gubitka vida, sljepoće, glaukom i uveitis, koji su često navedeni kao ozbiljne komplikacije.

VEZANI ČLANCI: 

Keratopigmentacija, metoda u kojoj se laserom stvara tunel u rožnici kako bi se umetnuo pigment, još uvijek nije odobrena od strane mnogih agencija. Unatoč tome, prošle godine je francuska tvrtka koja obučava oftalmologe objavila video žene koja je svoje smeđe oči promijenila u plave, što je postiglo gotovo 30 milijuna pregleda na TikToku.

Dr. Colin McCannel, profesor kliničke oftalmologije na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu, upozorava da je loša ideja poduzimati bilo kakve nepotrebne operacije oka zbog visoke razine rizika. Pored operacije promjene boje očiju, i drugi estetski zahvati predstavljaju značajne rizike.

VEZANI ČLANCI: 

Na popisu najopasnijih estetskih procedura prema Overnight Glasses nalaze se:

  • Operacija promjene boje očiju (kozmetički implantati šarenice, lasersko uklanjanje pigmenta, keratopigmentacija): 92,3% stopa komplikacija
  • Podizanje bedara: 78% stopa komplikacija, uključujući krvne ugruške, infekcije i promjene osjeta kože
  • Brazilsko podizanje stražnjice: 38% stopa komplikacija, uključujući ulazak masnih stanica u krvotok i ozbiljne infekcije
  • Podizanje tijela: 42% stopa komplikacija
  • Injekcioni fileri: 65% stopa komplikacija
  • Smanjenje grudi: 38% stopa komplikacija
  • Implantati stražnjice: 22% stopa komplikacija
  • Povećanje grudi: 14% stopa komplikacija
  • Podizanje ruka (brahioplastika): 21% stopa komplikacija
  • Podizanje grudi (mastopeksija): 10% stopa komplikacija

Potrošila je 186.000 eura na estetske zahvate: 'Svjesna sam da nikada neću biti stvarno zadovoljna...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije