'Muškarci su s Marsa'

Znamo da su takvi, ali ne znamo – zašto? Evo što trebamo znati o muškarcima

muškarci
Foto: Thinkstock
13.03.2014.
u 13:15

Udvaranje je za muškarce prilično rizičan potez, naročito za one osjetljiva ega – odbijanje se doživljava kao poraz.

Seks za njih može biti samo seks.

Dio mozga koji povezuje lijevu i desnu hemisferu – prednja komisura – kod muškaraca je 12 posto manji nego kod žena. Znanstvenici su također otkrili da kanal kojim se vrši razmjena informacija između lijeve i desne hemisfere kod muškaraca sadrži do 30 posto manje konektora nego kod žena.

Ove značajne anatomske razlike razlog su zbog kojih se muškarci teže snalaze u obavljanju više stvari istodobno. Moždana jednosmjernost omogućava muškarcima da se intenzivno fokusiraju ili samo na seks ili na ljubav. Za njih seks može biti samo seks, a ljubav samo ljubav.

Zbog čega je muškarcima toliko važno da žena inicira seks.

Foto: pixabay

Udvaranje je za muškarce prilično rizičan potez, naročito za one osjetljiva ega – odbijanje se doživljava kao poraz. U životinjskom svijetu dovoljno je da mužjak, kao inicijativu za parenje, pokaže ženki spolne organe. Također, u životinjskom svijetu, ženka ne ismijava mužjaka, ne okreće se i ne traži izgovor u glavobolji.

S druge strane, muškarci se suočavaju s takvim oblicima odbijanja, a godine iskustva uopće im ne olakšavaju situaciju. To je i razlog zbog kojeg većina muškaraca želi da žena u njihovu životu češće napravi prvi korak.

Te dvije riječi tako je teško izgovoriti

Većina ljudi izjavljuje ljubav impulzivno, obično na početku veze, kada su oba partnera pod snažnim utjecajem hormona. Za ženu je tipično da počne ”svijati gnijezdo” – da kuha svom muškarcu, da primjećuje parove s bebama i govori o zajedničkoj budućnosti.

Tipično, to izaziva blagu paniku kod muškarca koji se počinje žaliti što je, u naletu strasti, uopće izgovorio dvije magične riječi – volim te. Nema povlačenja i on mora djelima opravdati svoju izjavu – danas, sutra, možda zauvijek. Dakle, osim ako se muškarac ne nada seksu i ako nije preplavljen hormonima, on će pod svaku cijenu izbjeći izjavu ljubavi.

>>Na prvi pogled, dobar plijen? Ovo su 4 tipa frajera koje treba izbjegavati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije