LINO ČERVAR Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije nakon povratka

Lino Červar: Mogu otići, ali i ostati

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu izbornika Line Červara (lijevo) i trenera Slavka Goluže
import
28.01.2008.
u 17:24

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, bio je puno bolje volje nego proteklih dana na Europskome prvenstvu u Norveškoj. I dok posljednjih dana nije htio davati izjave, na putu do Zagreba bio je otvoren za sve razgovore.

 - Jedva čekam sljedeće okupljanje. Ponosim se što sam na čelu tih divnih momaka. Dakle, nova stanica bit će nam Zadar i olimpijske kvalifikacije. Već sada znam da će biti ludo ozračje - kazao je Červar.
Potom je iz torbe izvadio mali DVD player i ponovo zavrtio snimku finalne utakmice.
 - Već sam je jednom gledao, ali neka sada gleda tko hoće da vidi kako smo pokradeni u finalu - rekao je Lino.

I doista, gledajući ponovo snimku i vraćajući sporne situacije Červar je nabrojio najmanje 14 pogrešaka na štetu hrvatske reprezentacije.
 - Eto, sad ste mogli vidjeti da se nisam bezrazložno živcirao. Da su suci imali čistu savjest, ne bi onako hladno primali sve što sam im govorio - naglasio je Červar.

A što ste im rekli?
 - Rekao sam im da nas prestanu oštećivati svojim odlukama i da im je bolje da nam nikad više ne sude. Onaj niži samo je pognuo glavu, a onaj viši nije znao što bi rekao - naglasio je Červar.
Izbornik je već najavio da mu je to bilo posljednje europsko prvenstvo na kojem je vodio našu reprezentaciju.

 - Tko zna, možda već sutra mogu otići. Ništa nije sigurno i ništa nije vječno - rekao je Červar na dočeku koji je organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Nove obveze Červara čekaju u Ligi prvaka. Croatia osiguranje je od četvrtka na pripremama u Poreču, a 10. veljače u goste dolazi Ivano Balić sa svojim Portlandom.

Želite prijaviti greške?