Svi znaju da s porastom temperatura rastu i cijene na popularnim turističkim odredištima u nas. Iz godine u godinu domaći i rjeđe strani gosti žale se na skupu, a često i nekvalitetnu uslugu.
No je li to opravdano? Sudeći po cijenama u mondenim europskim odredištima, nije. Naime, usporedili smo cijene jela i pića u Dubrovniku, St. Tropezu, na Ibizi, Mykonosu te u Veneciji i Budvi.
Već pri prvom pogledu na cjenike uočljivo je da turisti u Dubrovniku neće ostati gladni.
Dok će za bocu obične vode na Stradunu izdvojiti 13, u susjednoj Budvi istu će morati platiti 11,5 kuna, a u francuskom St.Tropezu 20 kuna. Slično je i s jelom. Meni za jednu osobu u jeftinijim restoranima najpovoljniji je u Dubrovniku i to za čak 11 kuna od drugoplasiranog crnogorskog odredišta.
U restoranu srednje kategorije ručak za dvije osobe jeftiniji je samo na Ibizi i Mykonosu za 71 kunu dok je u St.Tropezu skuplji za čak 463 kune! Slično je i s točenim pivom koje je jeftinije jedino u susjednoj državi.
I u Veneciji koja konkurira kao drugo najomiljenije odredište prekooceanskih kruzera sve je skuplje osim šalice cappuccina na koju će turisti potrošiti tri kune manje negoli u Dubrovniku.
Niste zadovoljni velikim poskupljenjem hrane i pića na moru? Snimite račun kroz aplikaciju Scoopshot i pošaljite nam fotku! Najzanimljivije ćemo otkupiti i objaviti na portalu Vecernji.hr #VLcijene
>>Skinite Scoopshot aplikaciju za iOs
>>Skinite Scoopshot za Android
>>Skinite Scoopshot za Windows telefone
>>Hrvatska ne upravlja turizmom, on joj se i dalje jednostavno događa
>>U pekari pivo 50 kn, kola 22 kn! 'Deru' li i vas visokim cijenama?
>>Meso i jaja skuplji nego u Londonu, Beču, Ljubljani, a plaća i 280% niža!
>>Zbunjeni gosti: Na računu jedna, a na cjeniku druga cijena
evo imamo i pobjednika u kategoriji najbesmisleniji članak dana!!