Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOALICIJA Sedam stranaka podupire sadašnju županicu

Marina Lovrić je '100 posto najbolji izbor'

06.04.2009.
u 17:53

“100 posto najbolji izbor” - moto je pod kojim će se SDP-ova kandidatkinja za županicu Marina Lovrić natjecati na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 17. svibnja.

Andrija Rudić dožupan
Potpisom na predizborni koalicijski sporazum potporu su danas Marini Lovrić dali predstavnici županijskih ogranaka sedam stranaka. Uz SDP članovi su te koalicije, najveće na području županije, HNS, DC, SDA, SDSS, SPH i DSU.

Koalicija je za dožupane kandidirala i haenesovku iz Petrinje Miru Harcet, te mladog direktora Turističkog ureda grada Kutine Andriju Rudića, inače nestranačku osobu.

– Pri dolasku na vlast, prije četiri godine, zatekli smo gospodarski potpuno slomljenu županiju s velikim problemima. Mogu reći da smo ono što smo tada obećali i ispunili, elektrificirali županiju i napravili znatan pomak u poljoprivredi i obrtu, malom i srednjem poduzetništvu. Smanjili smo nezaposlenost, povećali bruto društveni proizvod i sve ćemo to nastaviti razvijati u sljedeće četiri godine – rekla je Marina Lovrić.

Od konkretnih projekata u sljedećem mandatu Lovrić je obećala novo rodilište u Kutini, sportsku dvoranu u Petrinji te još neke investicije. Potpisivanju sporazuma nazočili su i predsjednici stranaka, članova koalicije: Zoran Milanović (SDP), Radimir Čačić (HNS), Vesna Škare Ožbolt (DC), Milorad Pupovac (SDSS), Šemso Tanković (SDAH), Milivoj Tičarić (DSU) i Milovan Bojčetić (SPH).

I dok je Radimir Čačić najavio pobjedu lijevog centra u mnogim sredinama gdje je to samo prije koju godinu bilo nemoguće očekivati, te zadržavanje vlasti u svim važnijim gradovima i županijama, uključujući i Sisačko-moslavačku, predsjednik SDP-a Zoran Milanović govorio je o važnosti te koalicije.

Važnost suživota
– Riječ je o sedam svjetonazora, i sedam jamstava da će se raditi na pošten način. Prije četiri godine govorili su da je Marinina pobjeda nemoguća, no sada je sigurna uz pomoć koalicije koja daje važnost zajedničkom životu Srba, Hrvata i Bošnjaka na području županije – istaknuo je Milanović.

Koalicija nije predstavila svoje kandidate za pozicije predsjednika i dopredsjednika Županijske skupštine.


Predizborne nelogičnosti

Iako je već poznato da hrvatska politika radi vlasti zaboravlja razliku između lijeve i desne opcije, i ovi izbori pokazali su neke hrvatske predizborne političke nelogičnosti. Tako, primjerice, na razini županije Stranka demokratske akcije ide u koaliciju sa SDP-om, a na razini grada Siska ista ta stranka koalira s HDZ-om. Sličnih je primjera širom naše županije.

Želite prijaviti greške?