Želite li pogledati dokumentarni film Wastecooking – kuhaj, ne bacaj! (Wastecooking – Make Food, Not Waste)?
Kroz pet zemalja, 5079 kilometara, 214 nautičkih milja i 684,5 litara ulja za kuhanje umjesto benzina austrijski aktivist David Gross u pet je tjedana pokušao djelovati na frustrirajuću činjenicu da jedna trećina cjelokupne svjetske hrane završava u smeću. Gross je na svom aktivističko gastronomskom putovanju – koristeći kontejner indikativno prenamijenjen u pećnicu – učio Europljane kako kuhati od onoga što smo namjerili baciti. Ribe, škampi, salata i smrznuta hrana kojoj je rok istekao 2002. godine u filmu Wastecooking – kuhaj, ne bacaj! prikazani su na IDFA-i.
Na programu je u četvrtak, 25.2., Dvorana 2, 22h.
Dobitnica 2 ulaznice je Marija Palinić. Ulaznice možete podići na INFO PULTU ZAGREBDOXA (nivo 2, pored blagajni Cineplexxa).