Savršena hidratacija

Što je to ključno za zdravlje i ljepotu kože?

Njega lica, koža,
Foto: Thinkstock
17.05.2014.
u 16:00

U koži se nalazi 20 posto tjelesnog sadržaja vode. Njezin srednji sloj, dermis, sadrži od 60 do 70 posto vode, a u njega ju donose krvne žile...

U koži se nalazi 20 posto tjelesnog sadržaja vode. Njezin srednji sloj, dermis, sadrži od 60 do 70 posto vode, a u njega ju donose krvne žile. Voda iz dermisa prelazi u gornji sloj kože, epidermis, natapajući prilikom svoga prolaska njegove različite slojeve. Hidratacija kože zasniva se na tom stalnom protoku vode, koji se naziva i transepidermalni gubitak vode.

Površinski rožnati sloj epidermisa, koji je prirodno zaštićen hidrolipnim površinskim slojem, usporava isparavanje vode. Ako je ta fiziološka barijera narušena, ubrzava se transepidermalni gubitak vode, izazivajući gubitak vlažnosti kože. Zato je svakodnevno vlaženje kože ključno za zdravlje i ljepotu kože. Hidrolipni sloj može se oštetiti zbog neodgovarajuće kozmetike i vanjskih utjecaja.

>>7 razloga zašto biste krastvace trebali jesti svaki dan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije