čak i riža?

Evo zašto djeca ne smiju jesti previše slatkog!

djeca i slatko
Foto: Shutterstock
1/2
30.04.2014.
u 10:45

O štetnosti slatkiša za zube govori dr. stomatologije Martina Rafaj

– Dakle, hrana koja je, recimo tako, izuzetno "karijesogena" je hrana bogata ljepljivim ugljikohidratima. To su svi gotovi slatki proizvodi koje možete kupiti na policama: keksi, napolitanke i tako dalje.

Oni su bogati glutenom i ugljikohidratima  – znamo i samo da gluten pšenice povećava ljepljivost te hrane i samim time imaju veću adheziju, odnosno mogućnost ljepljivosti za zube i stvaranje karijesa.

To su i svi slatkiši pa čak i riža, karamele i sve što je ljepljivo i bogato ugljikohidratima, o štetnosti slatkiša za zube, govori dr. stomatologije Martina Rafaj.

>>Liječnici: Dajte djeci 9 keksa na dan i spriječite debljanje

>>Volite slatko? Pročitajte kojih 15 problema uzrokuje šećer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije