Halo, doktore!

Što je pleva, kako se dobiva i koje su posljedice?

akne
Foto: Thinkstock
06.11.2014.
u 10:42

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se,olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

P: Dijagnosticirana mi je pleva. Što je to i kako se dobiva? Koliko je fototerapija učinkovitija od antibiotika? Može li pleva ostaviti posljedice? Koliko dugo traje liječenje? Na što sve trebam biti spreman? Što je SE, KKS, hepatogram, GUK, ureu, kreatinin, LDH, elektroforeza i imunoelektroforeza serumskih proteina?

O: Pleva je kožna bolest nepoznatog uzroka. Može nastati poslije infekcije ili nakon uzimanja lijekova. Obično počinje naglo, nakon akutne infekcije praćene visokom temperaturom. Na koži je prisutan osip različitog izgleda koji se razvija tijekom nekoliko tjedana, a na žalost cijeli ožiljkastim promjenama.

Tijek bolesti je nepredvidiv. U liječenju se primjenjuju antibiotici širokog spektra, srednje doze kortikosteroida, koji se također primjenjuju i na kožne promjene. Uspješnim se pokazala i fototerapija. Odgovor na zadnje pitanje su krvne pretrage koje pomažu u diferencijaciji stanja organizma.

>>Podočnjaci su prvi signal koji nam organizam šalje kad postoji neki problem

>>10 koraka danas za lijepu i zdravu kožu sutra

Komentara 1

KR
kristijan2109kristijan
01:23 06.10.2016.

6.11.2014 sam postavio pitanje, danas je 6.10.2016 jos uvijek se mucim s ovom uzasnom bolescu :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije