LJUDI

MORH u bespravnoj gradnji

03.04.2009.
u 17:42

Ministarstvo mora i prometa izvijestilo je Ministarstvo graditeljstva da treće ministarstvo, ono obrane, već dulje sustavno ruši i bespravno gradi na otoku Lošinju. Prema Jutarnjem listu, temeljem prijave lošinjskog lučkog kapetana utvrđeno je da MORH za radove u uvali Kovačine nema građevinske dozvole te je prijava proslijeđena građevinskoj inspekciji u Rijeci.

Pomalo strahujemo da će predmet stići u ruke inspektorice o kojoj smo pisali, a čiji je suprug bespravno sagradio četiri objekta. Tada se ogradila tezom da ona nije “ni vlasnik ni investitor” pa po toj logici treba očekivati i da će riječki inspektori zažmiriti na gradnju u uvali Kovačine. Nisu inspektori ni vlasnici ni investitori, nego MORH.

Đapićeva muška posla
Osječki gradonačelnik Anto Đapić, koji se prije dva dana krajnje seksistički obrušio na žene, jer one, po njemu, “nemaju što tražiti u politici ako nisu u stanju raditi dvadeset sati dnevno”, proslavio se u tipično muškoj disciplini. Prilikom posjeta Gimnastičkom klubu Inova Gim zadržao se ispred novopostavljene umjetne stijene za penjanje i pokušao se uspeti užetom koje je privezano za kolotur na stropu. Na žalost, dva pomoćnika nisu Đapića uspjela pomaknuti ni za milimetar, čak ni uz pomoć kolotura.

Vukli su uže, ali gradonačelnik je još uvijek bio pretežak. Potom se Đapić htio okušati na umjetnoj stijeni. Rukama se uhvatio za hvatišta. Jednom nogom je stao na najniži grif, a drugu je pokušao podići na malo uzvišeniji hvat. I to je bilo sve što je Đapić napravio, piše 24 sata. Stajao je tako nekoliko sekundi i odustao. Umorio se Đapić, nije lako penjati se na uže nakon dvadeset sati bavljenja politikom.

Župan zadovoljan nakurnjacima
Ličko-senjski župan Milan Jurković izrazio je zadovoljstvo malim, ali toliko potrebnim predmetima koje je izložila udruga građana Tara iz Ličkog Petrovog Sela. Kako javlja Novi list, među eksponatima su “posebno mjesto zauzimali već planetarno poznati nakurnjaci, muški odjevni predmet koji je, zahvaljujući Tari, dospio na sve kontinente svijeta”. Župan je izrazio i “posebno veselje” što gleda sretna lica žena koje su od zaborava otrgnule vještinu izrade predmeta koje je danas teško naći. Evo nama artikla za izvoz na “sve kontinente svijeta”. Stranci, navalite, evo vam finih hrvatskih nakurnjaka.

Rekordni elektrošok
Mira Gec iz Sesveta dobila je račun za struju od 17 tisuća kuna, javlja 24 sata. Žena tvrdi da u vrijeme navodne potrošnje uopće nije bila u stanu, a što je još važnije, sudski vještak tvrdi da nije mogla, da je i 24 sata na dan imala uključene sve aparate u kući, potrošiti toliko struje. Stručnjaci tvrde da je to količina struje koju potroše 83 kućanstva, ali je HEP njezinu žalbu – odbio. Treba i HEP nekako namaknuti novac za svoj vozni park.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?