30.10.2009. u 17:32

Lovačke priče

Ivica Miletić, lovac iz Lovinca, uvjeren je da će, zahvaljujući svom preciznom hicu iz karabina, “ući u hrvatsku lovačku povijest”. On je, na užas prijatelja životinja, u vrletima Velebita ustrijelio jedinstvenog albino medvjeda, kakav do sada nije viđen u Hrvatskoj. “Da smo znali da je ovaj albino jedini takve vrste, sigurno mu ne bismo oduzeli život”, pravdaju se sada njegovi kolege lovci iz LD-a Cvituša, koje ćemo ostaviti u uvjerenju da je albino medvjed nešto uobičajeno.

Dug Pevecov, ali problemi zajednički
Zdravko Pevec, vlasnik istoimene kompanije, okupio je oko 400 dobavljača kojima duguje 900 milijuna kuna i silne dugove predstavio kao “naš zajednički problem, a tko je kriv, pokazat će vrijeme”.

Tete u vrtićima ne žele zaposliti ‘strica’
Mladen Panić, 27-godišnji trener karatea iz Petrinje, misli da je hrvatsko društvo puno predrasuda i nije doraslo rodnoj ravnopravnosti. Panić pritom tvrdi da je žrtva svojevrsnog ženskog lobija, zbog čega ne može dobiti posao u Hrvatskoj. Odličan student s položenim državnim stručnim ispitom za odgojitelja odbijen je na već pedeset natječaja. Čini se da su tete odlučile da neće strica u svoj vrtić.

Škola lijepog ponašanja Radimira Čačića
Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, postavio je nove standarde u ponašanju prema policajcima. Ubuduće, kada vas organi reda ukore zbog prometnog prekršaja, samo recite da vam se “žuri”, a ako je riječ o nepropisnom parkiranju, ponudite policajcu da vam on preparkira vozilo i očinski ga zagrlite, kao što je to učinio Čačić na Markovu trgu. Prijateljski pristup policajcima mogao bi se češće koristiti: uhvate li vas s mobitelom u vožnji, ponudite policajcu da dovrši vaš razgovor, vozite li pijani, pozovite prometnika na jednu “putnu”, a jadniku koji stoji na hladnoći s radarom u ruci dajte da se zagrije pokušavajući vaš auto voziti sporo.

Ključne riječi

Komentara 2

TH
thevoice
18:07 01.11.2009.

jedva cekam kada ce neki medvjed rastrgati lovca , taj cemo dan ja i moji prijatelji proslaviti do kasno u noc!

OB
-obrisani-
16:36 02.11.2009.

kako neznalica može biti lovac..zar to nije opasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?