Rakitić protiv bivšeg kluba

Barcelona vodila 2:0 protiv Seville, ali kući se vraća s bodom

Barcelona - Sevilla
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
11.04.2015.
u 22:10

Raketa je odigrao svih 90 minuta, ali nije to bila jedna od njegovih najboljih partija.

Nogometaši Barcelone kiksali su u 31. kolu španjolske lige protiv Seville i dopustili Realu da im se približi na samo dva boda zaostatka u prvenstvu. I ne bi to inače mogli nazvati kiks, jer andaluzijska momčad na domaćem terenu nikada nije lagan zalogaj, ali Katalonci su već nakon pola sata vodili 2:0 i u tim trenucima činilo se kao da bi domaća momčad mogla doživjeti katastrofu, no na kraju se sve okrenulo.

Za goste je odlično počelo jer su već u 14. minuti poveli. Neymar je dao na desno loptu za Messija, Argentinac ušao u kazneni prostor i odmjerenim udarcem pogodio suprotne rašlje. Bio mu je to 19. pogodak protiv Seville koja mu je tako postala najveća mušterija (18 je zabio protiv Atletica), a ukupno mu je to bio 34. prvenstveni gol ove sezone. Barca je i nakon toga nastavila s napadima, a okrunjeno je fenomenalnim pogotkom Neymara u 31. minuti. Brazilski nogometaš zabio je svoj prvi pogodak za Barcu iz slobodnog udarca, a učinio je to na maestralan način.

I sve do 38. minute Sevilla nije bila previše opasna, ali onda je Banega udarcem iz daljine smanjio rezultat i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Domaća momčad u nastavku je uspostavila ravnotežu na terenu, bilo je prilika na obje strane, a do boda su došli u 84. minuti. Pique je poklonio loptu Reyesu, Sevilla je odigrala brzu akciju i Gameiro je zabio za 2:2. Prekinut je tako niz odličnih rezultata Barcelone kojoj je ovo drugi put u posljednje 22 utakmice da nisu osvojili sva tri boda.

Na kraju utakmice domaći igrači su slavili, dok su nogometaši Barcelone teren napustili pognute glave. Jedino je Rakitić nešto duže ostao na terenu jer se pozdravljao s bivšim suigračima, a dobio je i ovacije publike koja još uvijek nije zaboravila koliko je dao za taj klub. Raketa je, inače, odigrao svih 90 minuta, ali nije to bila jedna od njegovih najboljih partija. 

Na kraju dodajmo i to da je Neymar izgubio živce kada ga je trener odlučio izvaditi iz igre i uvesti Xavija, žestoko je reagirao zbog te odluke. 

>>Real rutinski svladao Eibar, Ronaldo zabio iz 'slobodnjaka' nakon gotovo godinu dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije