Predstavljena predsjednica

Bošnjak vodi Hajduk: Bila sam iznenađena, ali nije mi ovo prvi vrući krumpir

Marijana Bošnjak
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/10
12.04.2016.
u 16:47

– Bila sam iznenađena kad sam dobila poziv, bila bih neiskrena da kažem da nisam, ovo je za mene velika čast i odgovornost.

Ona je možda i najveća nepoznanica u Hajdukovu životu, za četrdeset dana rada u Poljudu vjerojatno neće ni ostaviti neki duboki trag osim smjernica što dalje, ali zauvijek će ostati zapisano da je bila prva predsjednica Hajduka u povijesti. I ostat će joj trajno mjesto u Hajdukovoj svečanoj loži kakvo imaju svi predsjednici. Riječ je o Marijani Bošnjak, plavokosoj Osječanki rođenoj u Travniku, koja je odradila svoje prve radne sate na Poljudu. Smiren pogled na prvom predstavljanju, svaka riječ bila je odmjerena.  

– Moja primarna zadaća je projektna, a tek onda ima onu formalnu ulogu, predsjedničku. Smisao i cilj je vidjeti koja je današnja pozicija Hajduka, koji su njegovi potencijali i resursi za pomicanje s jedne na drugu točku i koje su to točke. To je zahtijevan projekt, četrdeset dana je malo, ali nadam se da ću uspjeti. Ovo je trenutačna pozicija, važno je pripremiti dobar temelj za budućnost kluba, odnosno ono što će raditi nova uprava – kazala je predsjednica Bošnjak. 

– Neću raditi sama, sljedećih dana ću kreirati tim u kojem će biti i ljudi iz Hajduka. Imam i neke svoje stalne suradnika, tim s kojim obično radim, u kojem su uz mene još tri žene – kaže Marijana.

U Poljud je stigla nešto iza podne, došla je s dvije suradnice. Nije željela govoriti o konkretnim imenima, smatra da to nije poslovno, ali brzo se poljudskim hodnicima pročulo da će joj prve suradnice biti kolegice i prijateljice iz Osijeka Martina Mikrut i Mirta Matešić. "Četiri M" kao one koje će M. Bošnjak čuvati leđa u Hajduku. Zanimljiva situacija za "bijele", u sljedećih 40 dana, zajedno s Antom Šalinovićem iz Nadzornog odbora, žene će vladati Hajdukom. Martina Mikrut s njom usko surađuje u Kinematografima u Osijeku, članica je Nadzornog odbora tvrtke u kojoj je Marijana Bošnjak direktorica. 

Da je Marijani netko prije petnaest dana kazao da će je život poslati u nogometni klub, vjerojatno bi se veselo nasmijala. 

– Bila sam iznenađena kad sam dobila poziv, bila bih neiskrena da kažem da nisam, ovo je za mene velika čast i odgovornost.  Nije mi ovo prvi vrući krumpir u karijeri, nije ga lako držati u rukama, ali nije ni nemoguće. Nisam ništa znala o poslu koji me čeka, kad sam saznala za sve, počela sam sakupljati informacije iz sekundarnih izvora – kaže Bošnjak. 

Da ne bi bilo zabune, nova predsjednica neće dogovarati transfere, plaće igrača ili nešto slično... Primjerice, što bi bilo da stigne neka ponuda za Vlašića?   

– To nije odluka koju bih ja trebala donijeti, strateške i dugoročne odluke donosit će novi predsjednik Hajduka – jasno je poručila Marijana Bošnjak. 

Osim upoznavanja stanja u klubu, imenovanja tima, predsjednica će i u svlačionicu. Upoznavanje s igračima i trenerom moglo bi se zbiti u srijedu prije treninga.

– Naravno, upoznat ću se s igračima i trenerom. Želim im čestitati na pobjedi protiv Istre – rekla je Bošnjak. 

Iznimno je svjesna svih emocija koje vladaju u Hajduku i oko njega. Već od prvog dana otkako se saznalo da postaje predsjednica, život joj se promijenio. 

– Bojim se da će mi se dogoditi da žalim što odlazim. Kad vidim svu tu strast, to me ne bi čudilo – iskreno će privremena predsjednica.  Poručila je da ne stiže kao osoba koja će tražiti financijske manjkavosti u poslovanju ili nešto slično.

– Nisam revizor, poslove revizije može obavljati samo ovlaštena tvrtka. Nikada ne bih pristala raditi ni na jednom projektu tako da nekome nešto tražim. Moj posao je da ustanovim da na današnji dan Hajduk stoji tako, tako i tako, a perspektive su to, to i to. Nemojte dvojiti, ja sam profesionalac, a tako ću i raditi – kazala je Marijana Bošnjak.

Vidjeli smo da je profesionalka i po strpljivosti pri predsjedničkom fotografiranju. Nije htjela u štiklama na travnjak kako ga ne bi oštetila, ali čvrsto je ugazila loptu... Prvi dojmovi su odlični...

Komentara 20

BU
buljanzeljko453
16:52 12.04.2016.

Mogla je I severina biti dopresjednica, nema puno posla a ima iskustva sa hajdukom 😀. .rezultat je I tako nebitan. ..

CA
Catalonia
17:40 12.04.2016.

Lakrdija.... E moji hajdugce na kaj si spao....

ME
mehikoLOCO
18:23 12.04.2016.

HAHAHAHA, ovo je ko da staviš al bundy-a za vođu feminističkog pokreta. o marijana slatka mala marijana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije